Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajas sajtszószos csirkemell gombás rizzsel

Vajas sajtszószos csirkemell gombás rizzsel
Vajas sajtszószos csirkemell gombás rizzsel
105 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csirkemelles-szószos ötlet, a mindennapok:  "mi legyen az ebéd?" -kérdésére válaszolva.

Finom, gyors és laktató ebéd megoldására vágytam, a sok karácsonyi sütés-főzés közepette.

hozzávalók / 5 adag

A csirkemellhez

A körethez

A tálaláshoz

ajánlat

Tálaljunk mellé  jó sok reszelt sajtot. :-))

Aki gondolja, házilag eltett befőttet is kínálhat mellé, vagy savanyút -ki mit szeretne, de a sajttal is nagyon finom:-)))

Finom bor.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst megmossuk, lecsepegtetjük
  2. A jénaiba teszünk olívaolajat, beleöntjük a rizst.
  3. Beletesszük a szeletelt gombát, sózzuk és borsozzuk, belekeverjük a kurkumát, és bőven, dupla mennyiségű  vízzel öntjük fel.
  4. A kurkumára figyeljünk, feltétlen legyen egyenletesen elkeverve,  a jénai fedőjét tegyük rá.
  5. Előmelegített sütőbe téve készre pároljuk, kikapcsolás után még 10 percet benn hagyjuk, így teljesen kipereg, és tálalhatjuk.
  6. Az olavíolajat egy lábasba tesszük, beletesszük a kicsire vágott újhagymát, a kis csíkokra vágott bacont, az áttört fokhagymát, csipetnyi sót, és fedő alatt pároljuk össze.
  7. Beletesszük a felkockázott csirkemellfilét, és fehéredésig pároljuk-pirítjuk, keverés mellett.
  8. Kóstoljuk, szükség szerint sózzuk, őrölt borssal ízesítjük. Beleteszünk friss vagy házilag eltett mirelit zöldpaprikát, fűszerezzük zsályával, rozmaringgal, petrezselyemzölddel, kb. 1-2 dl vizet ráöntve, fedő alatt, kis lángon főzzük, ha kész, kóstoljuk, és vegyük ki a zöldpaprikát.
  9. A vajat felolvasztjuk, elkeverjük a zacskós alappal, ráöntjük a tejszínt, és simára keverjük, szükség esetén kevés tejet tegyünk bele.
  10. Felöntjük ezzel a vajas-tejszínes sajtszósz alappal a csirkemellet, és összeforraljuk.
  11. Tálaljuk a párolt gombás rizzsel.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 366
elküldve: 3
receptkönyvben: 132
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Tejszínes-vajas csirkemell gombás rizzsel, Tejszínes csirkemell párolt rizzsel, Fűszeres csirkemell gombás rizzsel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1107
olívaolaj 2 ek
bacon 20 dkg
újhagyma 6 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
1 kk
csirkemell filé 80 dkg
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
zöldpaprika 2 közepes db
zsálya 1.5 teáskanál
rozmaring 1.5 teáskanál
petrezselyem 2 tk
vaj 10 dkg
sajtszósz 20 g
habtejszín 2 dl
tej 1 dl
rizs 40 dkg
olívaolaj 2 ek
gombakonzerv 58 dkg
kurkuma 2 kk
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
víz 8 dl
trappista sajt 10 dkg