r
Nosalty Logó

Párolt csirke fűszeres mártásban

NS
Párolt csirke fűszeres mártásban
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

373
Kalória
42g
Fehérje
11.8g
Szénhidrát
16.4g
Zsír
193.6g
Víz
169.4g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
3.4g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 373 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1495 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    904.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    193.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    681 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2876 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 373 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168 g

Zsír

  • Összesen
    65.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    678 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3617.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    1703 mg
  • Nátrium
    1219 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    774.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    701 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    747 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    631 mg
  • Retinol - A vitamin:
    474 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    2726 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    11506 micro
  • Lut-zea
    2514 micro
Összesen 1495 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    869 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 110 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet szép szeletekre vágjuk. Ha combból készítjük, lehúzhatjuk a bőrét, és kettévágjuk.
  2. Mély serpenyőbe tesszük, alaplében megpároljuk.
  3. A hagymát, fokhagymát kockára vágjuk.
  4. Hozzáadjuk a csirkéhez a többi fűszerrel együtt.
  5. Ráöntjük a citromlevet, és tovább pároljuk 10-15 percig (a combot 30 percig).
  6. A lisztet, paradicsomot, paprikát és a tejszínt egy mártásos edényben simára keverjük.
  7. Szűrőn keresztül hozzáadjuk a főzőlevet, majd felfőzzük.
  8. Szükség szerint ízesítjük.
  9. A készre párolt húsokat ezzel a mártással locsoljuk meg.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p

A csirkét nem lehet megunni. Nagyon sokféleképpen elkészíthető. Könnyen emészthető, magas tápanyagtartalmú fehérjéket tartalmaz, és kevés zsírt. Ez a recept a különösen könnyű ételek kedvelőinek való.(Forrás:Mester kiadó receptkártya sorozat.)

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek