Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos csirke

Tárkonyos csirke
Tárkonyos csirke
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vadas jellegű étel, először vaddisznóból készítettünk hasonló ragut. Más húsokkal is nagyon finom és laktató.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én szeretem, ha kicsit erős, így egy kevés csípős paprikát is szoktam beletenni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felkockázzuk a húst, a gombát, a hagymát, a fokhagymát.
  2. Kevés olajon pirítani kezdjük a hagymát.
  3. Mikor üvegessé válik, hozzáadjuk a húst, a gombát és a fokhagymát. Beletesszük egy félbevágott paradicsomot és egy darab paprikát.
  4. Néhány percig pirítjuk az egészet, majd hozzáadjuk a fűszereket (só, bors, pirospaprika, tárkony, babérlevél), összekeverjük, és felöntjük vízzel.
  5. Hagyjuk a húst puhára főni, ha kell pótoljuk a vizet.
  6. Mikor a hús megpuhult és a víz nagy része elfőtt, tejszínből és kevés lisztből habarást készítünk. A húsra öntjük a habarást.
  7. Az egészhez adunk egy kávéskanál mustárt, néhány csöpp citromlevet. Forrásig melegítjük, ha kell, még adunk hozzá fűszereket.
  8. Kivesszük a paprikát, a paradicsom héját és a babérlevelet. Főtt tésztával tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 44 677
elküldve: 7
receptkönyvben: 305
elkészítve: 14/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Manami

Mióta szakács: 2011.10.13.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejszínes csirkeragu tárkonnyal, csirkeragu tésztával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

177
csirkemell filé 1 db
főzőtejszín 1 dl
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
gomba 20 dkg
finomliszt 1 csapott ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
mustár 1 teáskanál
babérlevél 1 db
tárkony 0 ízlés szerint
citromlé 3 csepp
paradicsom 1 kis db
paprika 1 db
napraforgó olaj 2 ek