r
Nosalty Logó

Fácánmell parmezánnal és sonkával töltve

Mayura
Fácánmell parmezánnal és sonkával töltve
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1026
Kalória
40.6g
Fehérje
38.4g
Szénhidrát
78g
Zsír
98g
Víz
134.9g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
2.5g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 1026 kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 5118 kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 375 kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.6 g

Zsír

  • Összesen
    78 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1849.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    443 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    527 mg
  • Nátrium
    778 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    98 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 1026 kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    203.2 g

Zsír

  • Összesen
    390 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    169 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    109 g
  • Koleszterin
    674 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9246 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    2214 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    2636 mg
  • Nátrium
    3891 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    192 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    490 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    685 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    106 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    675 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 5118 kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    674.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 375 kcal

Elkészítés

  1. A fácán melleket, kifilézzük. A mellcsont mentén finoman bevágjuk a húst, a bőrt lehúzzuk és a mellfilét lassan óvatosan lehúzzuk a csontról. (A fácánhús állaga nagyon hasonlít a csirkéjére, csak egy picikét szárazabb, és sokkal finomabb, ugyanakkora filéket kapunk, mint egy jércénél. Mindegyik filét egy éles késsel vízszintesen ketté vágjuk, így egy fele olyan vastag mellfilét kapunk.)
  2. A felezett filéket kiklopfoljuk óvatosan, hogy vékony felületet kapjunk.
  3. Sózzuk, borsozzuk, ráfektetjük a méretre vágott sonkát vagy bacont. A sonka tetejére középtájon, a reszelt sajtból egy evőkanálnyi mennyiséget teszünk, és jól összenyomjuk.
  4. Ferdén feltekerjük, és 4 percre hűtőbe rakjuk. Közben előkészítjük a panírhoz a hozzávalókat.
  5. A tojást felverjük, esetleg egy kis kb. 0,3 cl tejszínnel hígíthatjuk, majd belereszeljük a szerecsendiót, és egy csipet sóval ízesítjük.
  6. A filéket kivesszük a hűtőből, és az ismert módon, lisztbe, tojásba és végül morzsába forgatjuk.
  7. Közepesen forró olajban minden oldalát szép pirosra sütjük, kétszer fordítunk rajta. Akkor van kész, amikor a sajt megjelenik a panír kis résein.
  8. Nem kell nagyon megsütni, így a mell szaftos marad és ízletes. Panírozásnál a nyílásokat fedjük be a panírral, de a sajtnak nem lesz ideje kifolyni, mivel a fácánmell nagyon hamar átsül.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p

Családunk minden nagykorú tagja vadászik, ezért nálunk nagyon gyakran kerül az asztalra fácán is. A mell része nagyon finom, kiváló minőségű hús, nagyon jól illenek hozzá a gyümölcsök, pl. a hirtelen vajon pirított mézes fahéjas körte, alma, vagy birs alma. Én ma görögös krumplit adtam hozzá tzazikivel. A fácán többi részéből vitathatatlanul a legjobb húsleves készíthető. Jó étvágyat hozzá.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek