Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fácánmell parmezánnal és sonkával töltve

Fácánmell parmezánnal és sonkával töltve
Fácánmell parmezánnal és sonkával töltve
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családunk minden nagykorú tagja vadászik, ezért nálunk nagyon gyakran kerül az asztalra fácán is. A mell része nagyon finom, kiváló minőségű hús, nagyon jól illenek hozzá a gyümölcsök, pl. a hirtelen vajon pirított mézes fahéjas körte, alma, vagy birs alma. Én ma görögös krumplit adtam hozzá tzazikivel. A fácán többi részéből vitathatatlanul a legjobb húsleves készíthető. Jó étvágyat hozzá.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fácán melleket, kifilézzük. A mellcsont mentén finoman bevágjuk a húst, a bőrt lehúzzuk és a mellfilét lassan óvatosan lehúzzuk a csontról. (A fácánhús állaga nagyon hasonlít a csirkéjére, csak egy picikét szárazabb, és sokkal finomabb, ugyanakkora filéket kapunk, mint egy jércénél. Mindegyik filét egy éles késsel vízszintesen ketté vágjuk, így egy fele olyan vastag mellfilét kapunk.)
  2. A felezett filéket kiklopfoljuk óvatosan, hogy vékony felületet kapjunk.
  3. Sózzuk, borsozzuk, ráfektetjük a méretre vágott sonkát vagy bacont. A sonka tetejére középtájon, a reszelt sajtból egy evőkanálnyi mennyiséget teszünk, és jól összenyomjuk. 
  4. Ferdén feltekerjük, és 4 percre hűtőbe rakjuk. Közben előkészítjük a panírhoz a hozzávalókat. 
  5. A tojást felverjük, esetleg egy kis kb. 0,3 cl tejszínnel hígíthatjuk, majd belereszeljük a szerecsendiót, és egy csipet sóval ízesítjük. 
  6. A filéket kivesszük a hűtőből, és az ismert módon, lisztbe, tojásba és végül morzsába forgatjuk.
  7. Közepesen forró olajban minden oldalát szép pirosra sütjük, kétszer fordítunk rajta.  Akkor van kész, amikor a sajt megjelenik a panír kis résein.
  8. Nem kell nagyon megsütni, így a mell szaftos marad és ízletes. Panírozásnál a nyílásokat fedjük be a panírral, de a sajtnak nem lesz ideje kifolyni, mivel a fácánmell nagyon hamar átsül.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 015
elküldve: 3
receptkönyvben: 40
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mayura

Mióta szakács: 2012.04.29.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: rántott ételek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Rántott fácánmell, töltött fácán, sonkával töltött fácán

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1030
fácánhús 50 dkg
parmezán sajt 15 dkg
bacon 10 dkg
tojás 1 db
főzőtejszín 3 ek
szerecsendió 1 csipet
finomliszt 10 dkg
zsemlemorzsa 15 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 dl