r
Nosalty Logó

Vaddisznópástétom

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
OsztriGa
Vaddisznópástétom
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pástétomhoz

A tetjére

Összesen 612 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pástétomhoz

A tetjére

Összesen 2452 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pástétomhoz

A tetjére

Összesen 105 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41.2 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1028.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    541 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    459.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    775 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    2632 micro
  • β-karotin
    6338 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 612 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    164.8 g

Zsír

  • Összesen
    155.9 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4113.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    1268 mg
  • Nátrium
    2166 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1837 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3101 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    551 micro
  • α-karotin
    10526 micro
  • β-karotin
    25352 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    4606 micro
  • Lut-zea
    813 micro
Összesen 2452 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    447 micro
  • β-karotin
    1077 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    196 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

A pástétomhoz

A tetjére

Elkészítés

A pástétomhoz

  1. A húst vágjuk közepes kockákra, az összes zöldséget tisztítsuk meg és vágjuk össze kisebb darabokra.
  2. A szalonnát is vágjuk kisebb kockákra. Mindent tegyünk bele egy kevés olajjal kikent lábasba, és nagy lángon pirítsuk össze úgy 3-4 percig.
  3. Tegyük rá a paradicsompürét, fűszerezzük, és öntsük fel a borral és annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
  4. Lefödve, kis lángon kb. 1,5 óra alatt puhára főzzük, ha kell, főzés közben a vizet pótoljuk. Az sem nagy baj, ha nem akar ennyi idő alatt vajpuhára főni, darálásnál majd megoldódik a gond...
  5. Ha kihűlt, daráljuk le kis lyukú tárcsán. Először csak a "sűrejét" merjük ki, majd a végén adagoljunk egy kis levet a masszához, hogy kenhető állagot kapjunk. (főleg akkor kell a lével óvatosabban bánni, ha sok marad belőle...) Ha kell, utánsózzuk, borsozzuk. Keverjük bele a mustárt, zöldborsot.
  6. Melegítsük fel a tejszínt, oldjuk fel benne a zselatint, majd ha langyosra hűlt, keverjük a masszába.
  7. Töltsük kisebb cserépedényekbe és öntsük rá a felmelegített aszpikot. (Aszpik hiányában fél liter forró vízhez adjunk 1 erőleveskockát, tegyünk hozzá 8 tk zselatint, oldjuk fel, szűrjük át tiszta konyharuhán, majd ha langyosra hűlt öntsük a pástétomok tetejére. Ez azért kell, hogy ne száradjon ki a hús, illetve ne barnuljon meg.)
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 13630
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 02.

Ajánló

Pirítósra kenve, testes vörösborral. Kitűnő előétel is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vaddisznópástétom
OsztriGa 35 recept

Van szerencsém vadászkalandokba keveredni. Mielőtt még bárki azt gondolná, hogy képes vagyok meghúzni a ravaszt, sietek leszögezni, hogy enyém a konyhai részleg.  A vaddisznó húsa aránylag semleges, ezért a gyerekek is nagyon szeretik. Ezt a pástétomot különösen kedvelik, mert krémes, és lágy íze van. Ennél a receptnél nem kell a húst pácolni, mert az sem baj, ha nem fő meg vajpuhára, a darálás után nincs semmi különbség. A hús típusára sincs semmi kötelező előírás. Leginkább a nyesedékekből készül. Aki veszi a boltban a húst, az nyugodtan vegye meg a legkedvezőbb árút - akár szarvas, és őz is lehet - mert ennél a pástétomnál nem lesz probléma.  

Hozzávalók

A pástétomhoz

A tetjére

Címlapról ajánljuk

5 módszer, hogy okosan újrahasznosítsd a régi ruháidat

Alapvetően évente egyszer érdemes átnézni a gardróbunkat, hogy ne legyen tele felesleges darabokkal: így helyet csinálhatunk az új ruháknak, és sokkal rendezettebb lehet a ruhásszekrényünk is. De mit csináljunk azokkal a farmerekkel, pólókkal és társaikkal, amiket ilyenkor kiszelektálunk?

Szabó Anna

További cikkek