Nosalty Logó

Pástétom levesben főtt marhából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Pástétom levesben főtt marhából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 307 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1227 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 190 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    442.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    811 micro
Összesen 307 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    78.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    740 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1770.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    913 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    408.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    739 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    685 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2275 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3244 micro
Összesen 1227 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    353 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    503 micro
Összesen 190 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A maradék leveshúst szálkákra szedjük, vagy apróra vágjuk.
  2. A hagymát apróra vágjuk, és a zsíron üvegesre pároljuk.
  3. Összekeverjük a hagymát a hússal és az apróra vágott petrezselyemzölddel.
  4. Rászórjuk a lisztet, azt is elkeverjük, borsot darálunk rá, sózzuk.
  5. Majd hozzákeverjük három tojássárgáját.
  6. Legvégül a kemény habbá vert fehérjét.
  7. Hosszúkás formában, forró sütőben sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 10x24
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 14599
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 31.

Ajánló

Spenótot ettünk hozzá, de bármilyen főzelékhez jól passzol. Hidegen is kiváló!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Harmathy Ildikó 313 recept

Vadasmártást készítettem a levesben főtt zöldségekből a hús mellé, ami a krumpligombóccal együtt hiánytalanul el is fogyott. Maradt egy kevés hús viszont, önálló ételnek kevés, pástétom lett belőle. A cérnametélt 2 kanálnyi maradékát is hozzákevertem, ha zöldség maradt volna, azt is hozzákevertem volna.

Hozzászólások

Miss Sweetly

Kedves Ildikó! Nagyon örülök az efféle ötleteknek, ahol a maradék húst ilyen szépen fel lehet használni.Tetszik a recept, a kép étvágy gerjeszt?! Ki fogom próbálni.

RSunny

Levesb?l maradt fácánhúsból csináltam vajjal, mogyorónyi mustárral. Nagyon ízletes lett, csak kicsit száraz. Legközelebb tejfölt is teszek rá.

Flikflak

Szia Ildikó! Igaz hogy eltérek a receptedt?l, de ez valami fantasztikus ötlet!!! Minden tyúkhúsleves után készítek. Én teszek bele hagymát, kaliforniai paprikát dinsztelve, fokhagymát, petrezselyemzöldet, kaprot, tojást és zsemlemorzsát. És mindig kerül bele mindenféle zöldségb?l a levesb?l. A tetejére vajat kis darabkákban. És máris sajnálom hogy most nem tudom készíteni. F?zésnél egyszer?en nem tudok receptnél maradni így megkóstolni sem volt módom milyen a tiéd. Biztos vagyok benne hogy kiváló. Nagyon köszönöm a receptet! flikflak

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek