Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vadas hús a'la janettaylor

Vadas hús a'la janettaylor
Vadas hús a'la janettaylor
90 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvencek kedvence, egy klasszikus útján.

hozzávalók / 6 adag

vadas hús elkészítése

zsemlegombóc

Szólj hozzá!

elkészítés

vadas hús elkészítése

  1. A húst a szalonnával megspékeljük. A leveszöldséget megpucoljuk és felkarikázzuk. Közepes fej hagymánkat tisztítás után aprítjuk, majd egy kis zsiradékon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket, az egész borsot, borókabogyót, babérlevelet és egy kis vizet. Puhára pároljuk, levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Beletesszük a páclébe a húsunkat, hozzáöntjük a vörösbort, és minimum 1 napra berakjuk a hűtőbe.
  2. Másnap leszűrjük, a zöldséget és a páclevet félretesszük, a húst felszeleteljük,és oldalanként hirtelen kisütjük (magasabb falú edényt használjunk). Felengedjük a páclével, és fedő alatt puhára pároljuk.
  3. Mindeközben elővesszük a zöldséget, és ízesítjük mustárral, citromlével. A lisztet és a tejfölt jól elkeverjük, a cukrot kevés olajon barnára pirítjuk. Az egészet összekeverjük és áttörjük mártás állagúvá, amit a megpuhult húsokkal együtt főzünk egy röpke ideig.

zsemlegombóc

  1. A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük.
  2. A száraz zsemléket felkockázzuk, és tepsibe terítve ropogósra sütjük (kb. 20 perc).
  3. A tojást és a tejet sózzuk, és jól összeturmixoljuk, majd a lisztünkhöz keverjük. A csokor petrezselyemzöldünket finomra vágjuk, és az elkészült zsemlekockákkal együtt a masszához adjuk. Jól eldolgozzuk, és lefedve 20 percig pihentetjük. Evőkanál és lisztes kezünk segítségével gombócokat formálunk.
  4. Felforraljuk a vizet (kb. 7 liter), hozzáadunk egy csapott kanál sót, és óvatosan a vízbe engedjük a gombócokat. Gyöngyöző forrással kb. 10 perc alatt puhára főzzük őket. Kiszedés után olajjal meglocsoljuk, és egy fedő alatt óvatosan összerázzuk a zsemlelabdákat.
  5. Jó étvágyat!
  • költség: 3500 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 907
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

janettaylor

Mióta szakács: 2017.04.02.
102 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

klasszikus vadas, vadas marha

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1007
marhafelsál 1 kg
füstölt szalonna 10 dkg
pasztinák 2 közepes db
sárgarépa 2 közepes db
zeller 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 2 ek
fekete bors 0 ízlés szerint
babérlevél 2 db
citromlé 1 citromból nyert
mustár 2 ek
tejföl 2 dl
cukor 1 ek
vörösbor 2 dl
borókabogyó 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
zsemle 4 db
tojás 6 db
tej 4.5 dl
finomliszt 40 dkg
napraforgó olaj 3 ek
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint