Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vadas csirkéből

Vadas csirkéből
Vadas csirkéből
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csirkehúsom volt kiolvasztva, de vadast ettek volna a férfiak, sült húsból nem kértek, így a csirkét megvadítottam, és vadas változat lett belőle. Kellemesen meglepődtem, mert finom lett. A vadast így készítette az unokanővérem, aki szakácsként dolgozott az iskolai konyhán. Tőle van ez a vadas változat. Az én anyukám pácolta a húst, igaz Ő vadhúsból készítette. Apám vadász volt, így könnyen hozzájutottunk a vadhúshoz, amit gyerekként annyira nem is kedveltünk, de ez volt! A marhahúst én is pácoltam, ez több időt igényelt, itt tervezni kellett napokkal előtte. Rájöttem, hogy ez a gyorsabb változat is kimondottan finom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A férfiaknak párolt gombócot készítettem, magamnak meg zsemlegombócot.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagyobb fazékban a cukrot karamellizáljuk. Közben lereszeljük a sárgarépát, a zellert és a fehérrépát. Amikor kész a cukor, hozzáadjuk a zöldséget, és átpirítjuk.
  2. Felöntjük a vízzel, belerakjuk a húst , fűszerezzük, és készre pároljuk.
  3. A tejfölt, tejet és a lisztet csomómentesre keverjük, és a kész főtt húshoz adjuk. Egyet forralunk rajta, és kész az étel. Pici citromlével ízesítjük.
  4. Knédlivel vagy zsemlegombóccal tálaljuk.
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 32 430
elküldve: 2
receptkönyvben: 129
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szlovák
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vadas csirkéből csirkehúsos vadas, vadas mártás csirkehúsból

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

573
csirkecomb 4 db
sárgarépa 3 közepes db
zeller 0.5 kis db
fehérrépa 2 kis db
babérlevél 4 db
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
tejföl 300 ml
finomliszt 3 púpozott ek
tej 2 dl
cukor 2 ek
víz 5 dl
citromlé 2 kk