Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ünnepi rakott csirkemell

Ünnepi rakott csirkemell
Ünnepi rakott csirkemell
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi bevált receptem, valahol láttam tv-ben Détár Enikőtől vagy Rékasi Károlytól. Eddig még mindenkinek ízlett, akit megkínáltam vele.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tepsi alját baconnel kibéleljük.
  2. A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, cikkekre vágjuk, a bacon tetejére tesszük, sózzuk, kevés szerecsendióval megszórjuk.
  3. A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és a burgonya tetejét betakarjuk vele.
  4. Megtisztítjuk a három almát és cikkekre szeleteljük, a csirkemellet letakarjuk vele, megszórjuk kevés fahéjjal, rózsaborssal, tetejére elszórva aszalt szilva szemeket rakunk.
  5. Mindezek tetejére kerül a tojással elkevert tejföl, végül a reszelt sajt.
  6. Fóliával letakava fél órán keresztül pároljuk, majd a fóliát levéve pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 37x32 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 301
elküldve: 21
receptkönyvben: 470
elkészítve: 11/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, karácsonyi receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

aszalt szilvával és baconnel rakott csirkemell, sajtos rakott csirkemell, aszalt gyümölcsös-sajtos csirkemell

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Sun, 2013-06-02 16:51

Kedves Évi! Kipróbáltam a receptedet. Nagyon finom ebédünk volt. Mivel a férjem a csirkét, sajnos nem szereti, karajjal csináltam. Igy tovább kellett sütni, de egyébként nem változtattam rajta. Köszönöm a jó receptet. Zsuzsa

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-01-15 22:17

Kedves Évi néni!

Próbálok sütni és főzni, van, hogy jobban, van hogy kevésbé sikerül. :-)))
Köszönöm szépen, szerintem ízleni fog mindenkinek.:-))
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-01-15 15:29

Kedves Évi néni!

Az étel minden hozzávalóját szeretjük, de így még nem volt szerencsénk hozzá, no majd most! :-))
Ráadásul ő is jászberényi, tehát ez az ételfinomság: elkészítendő:-))
Köszönöm.
Éva-Anyóca

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2012-01-15 16:15

Kedves Éva-Anyóca!

Látom sokat munkálkodsz, nagyon szeretsz főzni. Bátran odakínálhatod bárkinek. Ez az a recept, amire még eddig mindenkinek ízlett. Jó főzést kívánok hozzá. Üdv: Évi néni

612
burgonya 1 kg
csirkemell filé 60 dkg
bacon 10 dkg
alma 3 nagy db
aszalt szilva 15 dkg
fahéj 1 tk
szerecsendió 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rózsabors 1 teáskanál
tejföl 3.5 dl
tojás 1 db
sajt 15 dkg