r
Nosalty Logó

Ünnepi rakott csirkemell

Évi néni
Ünnepi rakott csirkemell
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

617
Kalória
36.6g
Fehérje
56.3g
Szénhidrát
28.3g
Zsír
344.9g
Víz
179.2g
Koleszterin
7.1g
Élelmi rost
24.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 617 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3692 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1226.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    492 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    344.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 617 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    219.3 g

Zsír

  • Összesen
    169.9 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1075 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7357.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    1587 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    526 mg
  • Foszfor
    2951 mg
  • Nátrium
    2054 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    337.6 g
  • Cukor
    147 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    2069.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1128 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    902 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1035 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    912 micro
  • β-crypt
    222 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    743 micro
Összesen 3692 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 116 kcal

Elkészítés

  1. A tepsi alját baconnel kibéleljük.
  2. A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, cikkekre vágjuk, a bacon tetejére tesszük, sózzuk, kevés szerecsendióval megszórjuk.
  3. A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és a burgonya tetejét betakarjuk vele.
  4. Megtisztítjuk a három almát és cikkekre szeleteljük, a csirkemellet letakarjuk vele, megszórjuk kevés fahéjjal, rózsaborssal, tetejére elszórva aszalt szilva szemeket rakunk.
  5. Mindezek tetejére kerül a tojással elkevert tejföl, végül a reszelt sajt.
  6. Fóliával letakava fél órán keresztül pároljuk, majd a fóliát levéve pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x32

Régi bevált receptem, valahol láttam tv-ben Détár Enikőtől vagy Rékasi Károlytól. Eddig még mindenkinek ízlett, akit megkínáltam vele.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...