Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsgombócok zöldséges rizsen

Húsgombócok zöldséges rizsen
Húsgombócok zöldséges rizsen
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám ötlete, nem tudtunk mit készíteni ebédre, és ezt lett.

hozzávalók / 5 adag

A húsgombóchoz

A rizshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, és olajon pirítjuk, majd rátesszük a rizst, a zöldségkeveréket, elkeverjük, és olajjal kikent tepsibe öntjük.
  2. A húshoz hozzákeverjük a tojást, rizst, pirospaprikát, prézlit, sót, borsot, elkeverjük, és 25 gombócot formálunk, majd a rizsre rakjuk.
  3. A leveskockára ráöntjük a vizet, felforraljuk, és ráöntjük a rizsre, 200 fokon kb. 60 percet sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 538
elküldve: 1
receptkönyvben: 85
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sütőben párolt rizs, rizságyon sült húspogácsa, tepsis zöldséges rizs húsgombóccal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

460
darált sertéshús 50 dkg
tojás 1 db
rizs 6 dkg
fűszerpaprika 1 kk
zsemlemorzsa 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes fej
rizs 15 dkg
zöldségkeverék 45 dkg
leveskocka 2 db
víz 1 l
napraforgó olaj 2 ek