r
Nosalty Logó

Uborka erdei gombával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
tenger
Uborka erdei gombával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 189 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 756 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 52 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    616.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    295.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 189 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    52.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2465.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    615 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    672 mg
  • Nátrium
    885 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1182.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1024 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    180 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    367 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    287 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    397 micro
  • β-crypt
    191 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 756 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 52 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az uborkát meghámozzuk, hosszában felezzük, majd vastagra karikázzuk.
  2. A gombát megtisztítjuk. Ha konzerv, jól lecsöpögtetjük.
  3. A bacont felaprítva serpenyőben, a vajon világosra sütjük.
  4. Hozzáadjuk az uborkát, a gombát, rövid ideig pároljuk.
  5. Felöntjük a levessel és a tejszínnel.
  6. Sóval, kevés cukorral, a felaprított kapor felével megszórjuk.
  7. 10 percig fedő alatt, 5 percig fedő nélkül pároljuk.
  8. Tálaláskor a maradék kaporral megszórjuk.
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3138
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 20.

Ajánló

Héjában főtt burgonya, vagy mint a képen ma itthon csupán néhány pirított kiflikarika. Száraz, zamatos fehérbor illik hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Maradt hétvégéről friss kapor a konyhában. Így hát a gombhoz már csak a kabát kellett. (Csak nem megint egy német recept? :-) )

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek