r
Nosalty Logó

Tyúkhúsleves 5. - szerecsendióval

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Tyúkhúsleves 5. - szerecsendióval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 481 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2879 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 39 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    791.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    986.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    888 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    3507 micro
  • β-karotin
    8360 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 481 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    168.3 g

Zsír

  • Összesen
    105.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4749 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    648 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    500 mg
  • Foszfor
    2042 mg
  • Nátrium
    1256 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    311 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    5919.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5326 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    935 micro
  • Kolin:
    513 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    21043 micro
  • β-karotin
    50161 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    1599 micro
Összesen 2879 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    65.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    291 micro
  • β-karotin
    693 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 39 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst jól megmossuk, majd feltesszük főni. A képződő habot leszedjük, majd beletesszük a tisztított, feldarabolt zöldségeket, fűszereket.
  2. A levest megsózzuk, és lassú tűzőn hagyjuk főni. Ne forrjon erősen, mert zavaros lesz!
  3. Ha a hús megpuhult, kiszedjük a zöldségekkel együtt.
  4. A levest szűrőn átszűrjük, hogy szép tiszta legyen.
  5. A levesbetétet enyhén sós vízben megfőzhetjük külön is, de akár a leves egy részében is. Mindig csak annyit főzzünk be, amennyit elfogyasztunk.
  • Elkészítettem: 60 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 14972
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 26.

Ajánló

A főtt húshoz készítsünk mártást, pl. paradicsom, kapor, fokhagyma stb. Levesbetétként cérnametéltet, daragaluskát, maceszgombócot adhatunk. Ha nem sikerül házi, kukoricával etetett tyúkhoz jutnunk, akkor a leves színén sokat javíthatunk egy csipetnyi sáfránnyal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kinek ne esne jól ilyenkor télen egy tányér gőzölgő húsleves...?:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...