r
Nosalty Logó

Túrós táska almás töltelékkel

witch
Túrós táska almás töltelékkel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

1485
Kalória
28.4g
Fehérje
188.3g
Szénhidrát
70.1g
Zsír
381.1g
Víz
107.3g
Koleszterin
12.8g
Élelmi rost
78.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1485 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5937 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 204 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    70.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1017.8 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    188.3 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    381.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 1485 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.8 g

Zsír

  • Összesen
    280.3 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    429 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4071.3 g
  • Cink
    659 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    588 mg
  • Vas
    511 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    1580 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    753.3 g
  • Cukor
    315 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

Víz

  • Összesen
    1524.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    474 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    154 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    733 micro
Összesen 5937 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 204 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a langyos tejben, csipetnyi cukorral felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk az áttört túrót, azzal is eldolgozzuk. Végül hozzáadjuk a tejfölt, cukrot meg a felfuttatott élesztőt, és jól összegyúrjuk. Letakarva 1 órát pihentetjük.
  2. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, rászórjuk a cukrot, és hagyjuk állni fél órat. Kinyomkodjuk a levet, meghintjük a fahéjjal, egybekeverjük.
  3. A tésztát kinyújtjuk, 12x12 cm-es kockára vágjuk, mindegyik közepére kevés diót hintünk. Ezután rákanalazzuk a tölteléket, és a tészta négy sarkát felhajtjuk. (A biztonság kedvéért en megkentem felvert tojással.)
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, az oldalukat, ahol összeérnek megkenjük olajjal, a tetejét pedig a tojással.
  5. Begyújtjuk a sütőt. Amíg bemelegszik, a táskák, addig pihennek betakarva.
  6. Berakjuk a forró sütőbe, és pirosra sütjük. 13 táska lesz belőle.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 50x30x6

Látom, hogy sokan túrós táskát sütnek, én is kedvet kaptam! Még nem sütöttem eddig. Az egyik oka, hogy a kelt tészta csak frissen jó, de nálunk nem fogy el egyszerre. Abból indultam ki, hogy Horvath Ilonának van a juhtúrós pogácsa receptje, ami másnap is finom. Gondoltam azt átalakítom édes tésztának, hogy a juhtúrót lecserélem a másikra, de akkor a töltelék ne túró legyen. A lányom azt amúgy sem enné meg, de az almásat viszont szereti. A vajat pedig azért helyettesítettem zsírral, mert nem volt annyi otthon. Zsír pedig mindig van, és mivel csak a kötött-tészta leveshez használom, van bőven. Töltéleknek használtam sült banánt is, de az nekünk nem igazán ízlett.

Nosalty stories

További receptek

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...