r
Nosalty Logó

Túrós táska ahogy KonyhaMalacka készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
KonyhaMalacka
Túrós táska ahogy KonyhaMalacka készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 988 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4923 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 244 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1347.7 g
  • Cink
    262 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    203 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.1 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 988 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    185.3 g

Zsír

  • Összesen
    137.7 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6738.7 g
  • Cink
    1312 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    1020 mg
  • Vas
    1013 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    2292 mg
  • Nátrium
    505 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    715.3 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    656.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    932 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    713 micro
  • Kolin:
    851 mg
  • Retinol - A vitamin:
    918 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1284 micro
Összesen 4923 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.1 g
  • Cink
    65 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. 1 dl langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt 1 ek cukorral, majd a tészta többi hozzávalójával tésztává gyúrjuk.
  2. Meleg helyen a duplájára kelesztjük (kb. 1-1,5 óra). Előmelegítjük a sütőt.
  3. Lisztezett munkafelületen kinyújtjuk a tésztát, majd 10x10-es négyzetre vágjuk. Mindegyik közepére teszünk 1-2 ek.-nyit a töltelékből, majd a négy csücsköt alaposan összetapasztjuk, összecsavarjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a batyukat, hagyjuk 25-30 percig kelni, majd lekenjük az elhabart tojással.
  5. 170-180 fokon 15-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  6. Porcukorral meghintve kínáljuk.

A töltelékhez

  1. A töltelékhez villával áttörjük a túrót. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a túróhoz adjuk, majd a többi hozzávalóval és a felvert habbal simára keverjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3438
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
KonyhaMalacka 63 recept

Szerintem nem nagyon van olyan ember, aki ne imádná a citromtól illatozó túrós táskát. A boltokban kapható száraz, kevés töltelékű szatyrok helyett érdemes magunknak készíteni. Köszönet Andinak a receptért.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...