r
Nosalty Logó

Túrós táska ahogy KonyhaMalacka készíti

KonyhaMalacka
Túrós táska ahogy KonyhaMalacka készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

988
Kalória
37.1g
Fehérje
143.1g
Szénhidrát
27.5g
Zsír
131.4g
Víz
229.2g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
43.7g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 988 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4923 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 244 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1347.7 g
  • Cink
    262 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    203 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    143.1 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    131.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 988 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    185.3 g

Zsír

  • Összesen
    137.7 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6738.7 g
  • Cink
    1312 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    1020 mg
  • Vas
    1013 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    2292 mg
  • Nátrium
    505 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    715.3 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    656.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    932 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    713 micro
  • Kolin:
    851 mg
  • Retinol - A vitamin:
    918 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1284 micro
Összesen 4923 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.1 g
  • Cink
    65 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 244 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. 1 dl langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt 1 ek cukorral, majd a tészta többi hozzávalójával tésztává gyúrjuk.
  2. Meleg helyen a duplájára kelesztjük (kb. 1-1,5 óra). Előmelegítjük a sütőt.
  3. Lisztezett munkafelületen kinyújtjuk a tésztát, majd 10x10-es négyzetre vágjuk. Mindegyik közepére teszünk 1-2 ek.-nyit a töltelékből, majd a négy csücsköt alaposan összetapasztjuk, összecsavarjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a batyukat, hagyjuk 25-30 percig kelni, majd lekenjük az elhabart tojással.
  5. 170-180 fokon 15-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  6. Porcukorral meghintve kínáljuk.

A töltelékhez

  1. A töltelékhez villával áttörjük a túrót. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a túróhoz adjuk, majd a többi hozzávalóval és a felvert habbal simára keverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Szerintem nem nagyon van olyan ember, aki ne imádná a citromtól illatozó túrós táskát. A boltokban kapható száraz, kevés töltelékű szatyrok helyett érdemes magunknak készíteni. Köszönet Andinak a receptért.

Nosalty stories

További receptek

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek