Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyorós rácsos kalács

Mogyorós rácsos kalács
Mogyorós rácsos kalács
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a mogyorós sütiket, de általában a tésztába keverve szoktam használni, most viszont a töltelékbe tettem. Megérte, mert nagyon finom volt.

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A lisztet, a fél bögre langyos, cukros tejben felfuttatott porélesztőt, a cukrot, az olvasztott margarint összegyúrjuk, és ha igényeli, annyi tejet adunk még hozzá, amennyit felvesz. Puha, lágy tésztát kapunk, majd lefedve kb. 30-40 percig kelesztjük.
  2. A tésztát 8 részre osztjuk, majd egyenként nyújtjuk hosszú, ovális formájúra.
  3. A felső harmadát beirdaljuk derelyevágóval, a középső harmadát töltjük, erre hajtjuk az alsó harmad tésztát, a tetejére pedig a beirdalt részt.
  4. A tetejét tojással kenjük meg, és 150 fokos sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul.

Töltelék

  1. A töltelékhez a tejet, lisztet, cukrot, darált mogyorót és tojást összekeverjük.
  2. Sűrűre főzzük, majd amikor langyosra hűl, egy ampulla mandula aromát adunk hozzá. A mogyoró és a mandula íze együtt olyan volt, mint a marcipáné (de az aroma elhagyható, ha valaki nem szereti).
  • sütési hőfok: 150°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 890
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

mogyorós batyu, mogyorós-mandulás táska, édes rácsos párna

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

475
finomliszt 40 dkg
tej 2 dl
instant élesztő 7 g
margarin 10 dkg
cukor 3 ek
tojás 1 db
tej 5 dl
finomliszt 3 evőkanál
cukor 4 ek
törökmogyoró 10 dkg
mandulaaroma 1 ml
tojás 1 db