r
Nosalty Logó

Túrós batyu Nikitől

Niki44
Túrós batyu Nikitől
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

875
Kalória
27.4g
Fehérje
102.1g
Szénhidrát
38.5g
Zsír
87.3g
Víz
102.3g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
24.2g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 875 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5253 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 299 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1000.6 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    102.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    87.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 875 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.7 g

Zsír

  • Összesen
    231.1 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6003.4 g
  • Cink
    1311 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    815 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    2029 mg
  • Nátrium
    306 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    612.6 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    523.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    630 micro
  • Kolin:
    549 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    790 micro
Összesen 5253 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.8 g
  • Cink
    75 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    35 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 299 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, és felfuttatjuk benne az élesztőt 1 ek cukorral, csipet sóval és 1 ek liszttel.
  2. A többi liszttel összedolgozzuk a felfuttatott élesztőt, a 4 ek cukrot, vaníliás cukrot, a tojássárgáját és annyi olajat, hogy gyúrható legyen.
  3. Ha összedolgoztuk, lefedve, meleg helyen megkelesztjük.
  4. Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket úgy, hogy a hozzávalókat villával összedolgozzuk.
  5. Ha a tészta megkelt, átgyúrjuk, kinyújtjuk, és kb. 6x6 cm-es négyzeteket vágunk, belehalmozunk kevés tölteléket, és a 4 sarkát egymásra hajtogatjuk, hogy kis batyukat kapjunk.
  6. Lekenjük tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Porcukorral tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Egy régi kedvenc készült nálunk, és szerintem az is marad. Reggelire is nagyon jó volt.:))

Nosalty stories

További receptek

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek