r
Nosalty Logó

Vaníliás túrós batyu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mercedes
Vaníliás túrós batyu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához (10 darabhoz)

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 961 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához (10 darabhoz)

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 3846 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához (10 darabhoz)

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 251 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1367.9 g
  • Cink
    294 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    227 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    122 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    28 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    135 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 961 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.9 g

Zsír

  • Összesen
    134.4 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    818 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5471.6 g
  • Cink
    1178 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    840 mg
  • Vas
    909 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1764 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    46 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    493.2 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    488 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    880 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    114 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    541 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    414 micro
  • Kolin:
    549 mg
  • Retinol - A vitamin:
    863 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    774 micro
Összesen 3846 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.9 g
  • Cink
    77 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    35 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 251 Kcal

Hozzávalók

A tésztához (10 darabhoz)

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához (10 darabhoz)

  1. A tejet megmelegítjük, majd fél dl-t kiveszünk belőle, ha langyosra hűlt, elkeverünk benne 1 ek cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.
  2. Ezalatt a lisztet elkeverjük a cukorral, sóval. Hozzáadjuk a vajat, tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt és a maradék 200 ml tejet. Lágy tésztává gyúrjuk. (Én dagasztógépben 10 percig dagasztom.)
  3. 1 órát kelesztjük.
  4. Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a citrom levével, a vanília kivonattal/aromával, majd a sima túróval.
  5. A megkelt tésztát 0,5 cm vastagra nyújtjuk lisztezett felületen. 12×12 cm-es kockákra vágjuk, kb 10 darab lesz belőle. A kockák közepén elosztjuk a tölteléket, majd egymással szembeni csücsköket összecsípjük, így kapjuk meg a batyu formát.
  6. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Az egész tojást felverjük 1 ek tejjel, majd a batyuk tészta részét megkenjük vele. (A töltelékre ne kenjünk.) 2 adagban sütjük, adagonként 20-25 percig, 180 fokos előmelegített sütőben.
  7. Tálaláskor porcukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 424
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 49296
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vaníliás túrós batyu
Mercedes 302 recept

Ez a legeslegfinomabb túrósbatyu, amit életemben ettem. A tésztája és a tölteléke is így tökéletes számunkra. A mazsolát nemigen kedveljük, úgyhogy kihagytam belőle, viszont ha valaki szereti, természetesen tehet bele. Unokanővérem első gyermekének adott életet ezen a reggelen, amikor megsütöttem ezt a batyut. Küldtem neki is belőle. Mint tudjuk, a fehér lisztből készült pékáruk igen jótékonyan hatnak ilyenkor az Anyukákra.....:)

Hozzávalók

A tésztához (10 darabhoz)

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek