Nosalty Logó

Túrós finonság epermártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós finonság epermártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A túrós finomsághoz

Az epermártáshoz

Összesen 470 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A túrós finomsághoz

Az epermártáshoz

Összesen 939 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A túrós finomsághoz

Az epermártáshoz

Összesen 86 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.4 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 470 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1011.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    461 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.9 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    470.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    148 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 939 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 86 Kcal

Hozzávalók

A túrós finomsághoz

Az epermártáshoz

Elkészítés

A túrós finomsághoz

  1. A túrót alaposan áttörjük, eldolgozzuk a joghurttal, ízlés szerint cukorral, 2 vaníliás cukorral, felvert tojás fehérjével és fahéjjal.
  2. A pudingot elkészítjük, felforraljuk a tejet, és beletesszük a pudingot, 1 kanál cukrot. Mikor elkészült, még melegen a túróhoz adjuk.
  3. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, néhány szép szemet félreteszünk a díszítéshez. A többit krumplinyomóval összetörjük, hozzáadjuk a narancslevet és a cukrot.
  4. Tálaláskor a tányérra túróhalmokat teszünk, és eperszósszal körberakjuk.
  5. Eperszemmel díszítjük.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1473
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Eperszezonkor ki ne hagyjuk, nagyon finom.

Hozzászólások

Hozzávalók

A túrós finomsághoz

Az epermártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.