Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bajor krém

Bajor krém
Bajor krém
25 perc / előkészület: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Készítéskor vettem észre, hogy nincs itthon vaníliarúd csak  vaníliás cukor. Úgyhogy a cukor mennyiségét egy kicsit csökkentettem, és 1 csomag vaníliás cukorral helyettesítettem a vaníliarudat.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vaníliarúd belsejét kikaparjuk, és a tejjel felfőzzük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk.

  2. A tojássárgákat a cukorral egy fémedényben elkeverjük, majd a forró tejet apránként hozzákeverjük. Majd gőzfürdőben habverővel addig verjük, míg a massza enyhén sűrű és fehér lesz (a víznek és a masszának nem szabad főnie). Levesszük a tűzről.

  3. A kifacsart zselatint a még meleg krémben felolvasztjuk. A krémet hűlni hagyjuk, közben megkeverjük.

  4. Mikor a krém dermedni kezd, hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt.

  5. A krémet hideg vízzel kiöblített formákba (200 ml) töltjük, majd a hűtőbe tesszük kb. 3 órára.

     

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 17 546
elküldve: 1
receptkönyvben: 95
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1942 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
konyha: német
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vaníliás tejszínkrém, tejszínes pohárkrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

348
vanília 1 db
tej 250 ml
lapzselatin 5 db
tojássárgája 3 db
cukor 75 g
habtejszín 250 ml