r
Nosalty Logó

Túrógombóc 13. - juhtúrós, szalonnás

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vargamóni
Túrógombóc 13. - juhtúrós, szalonnás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 776 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 3101 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 260 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    985.2 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    510 micro
Összesen 776 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92 g

Zsír

  • Összesen
    224.2 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3940.9 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    544 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1230 mg
  • Nátrium
    647 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    629.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    95 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2041 micro
Összesen 3101 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 260 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kukoricadarát a vízzel, sóval egy mikrózható tálba tesszük, lefedve kb. 10 percig magas fokozaton a mikróban melegítjük, időnként átkeverjük. Ha nem elegendő a víz, pótoljuk, de a dara ne legyen túl vizes, mert akkor lágy lesz a gombócunk.
  2. Ha a dara megpuhult, még forrón hozzáadjuk a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymákat, átkeverjük, hagyjuk kihűlni.
  3. Közben felvágjuk apró kockákra a szalonnát, és egy serpenyőben megpirítjuk.
  4. Ha a dara kihűlt, hozzáadjuk a túrót és a juhtúrót, jó pár tekerésnyi frissen őrölt borssal fűszerezzük. Összedolgozzuk a masszát.
  5. Vizes kézzel tetszőleges méretű gombócokat gyúrunk.
  6. A zsemlemorzsát egy serpenyőben kevés olajon kevergetve, aranybarnára pirítjuk. A gombócokat ebbe tesszük, összerázzuk, összeforgatjuk, hogy mindenhol bevonja őket a morzsa.
  7. Szalonnával és tejföllel a tetején tálaljuk, a végén megszórhatjuk kevés, apróra vágott, friss kaporral.
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 10095
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 05.

Ajánló

Sztrapacska-fanok ne hagyják ki.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Túrógombóc 13. - juhtúrós, szalonnás
Vargamóni 18 recept

Egy kedves kollégámmal néhány hónapja a kaporról beszélgettünk. Ő csillogó szemmel mesélt arról, hogy a kapor milyen jól feldob néhány ételt, például a juhtúrósakat. Na, hát akkor eldöntöttem, hogy meglepen ezzel a kombinációval. Már régóta izgatta a fantáziámat a sós túrógombóc, úgyhogy végül a juhtúró ebbe került, kapor pedig tejföl kíséretében a tetejére.  Smith-ék kukoricadarás túrógombócának régóta rajongója vagyok, úgyhogy  -  bár más arányokkal, de - az Ő receptjük alapján dolgoztam (remélem nem bánják - szerintem jótól tanulni nem szégyen :) ).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek