Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrógombóc 13. - juhtúrós, szalonnás

Túrógombóc 13. - juhtúrós, szalonnás
Túrógombóc 13. - juhtúrós, szalonnás
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kedves kollégámmal néhány hónapja a kaporról beszélgettünk. Ő csillogó szemmel mesélt arról, hogy a kapor milyen jól feldob néhány ételt, például a juhtúrósakat. Na, hát akkor eldöntöttem, hogy meglepen ezzel a kombinációval. Már régóta izgatta a fantáziámat a sós túrógombóc, úgyhogy végül a juhtúró ebbe került, kapor pedig tejföl kíséretében a tetejére.  Smith-ék kukoricadarás túrógombócának régóta rajongója vagyok, úgyhogy  -  bár más arányokkal, de - az Ő receptjük alapján dolgoztam (remélem nem bánják - szerintem jótól tanulni nem szégyen :) ).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sztrapacska-fanok ne hagyják ki.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kukoricadarát a vízzel, sóval egy mikrózható tálba tesszük, lefedve kb. 10 percig magas fokozaton a mikróban melegítjük, időnként átkeverjük. Ha nem elegendő a víz, pótoljuk, de a dara ne legyen túl vizes, mert akkor lágy lesz a gombócunk.
  2. Ha a dara megpuhult, még forrón hozzáadjuk a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymákat, átkeverjük, hagyjuk kihűlni.
  3. Közben felvágjuk apró kockákra a szalonnát, és egy serpenyőben megpirítjuk.
  4. Ha a dara kihűlt, hozzáadjuk a túrót és a juhtúrót, jó pár tekerésnyi frissen őrölt borssal fűszerezzük. Összedolgozzuk a masszát.
  5. Vizes kézzel tetszőleges méretű gombócokat gyúrunk.
  6. A zsemlemorzsát egy serpenyőben kevés olajon kevergetve, aranybarnára pirítjuk. A gombócokat ebbe tesszük, összerázzuk, összeforgatjuk, hogy mindenhol bevonja őket a morzsa.
  7. Szalonnával és tejföllel a tetején tálaljuk, a végén megszórhatjuk kevés, apróra vágott, friss kaporral.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 894
elküldve: 3
receptkönyvben: 178
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Vargamóni

Mióta szakács: 2010.03.09.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sós túrógombóc juhtúróval, tejföllel, szalonnás-juhtúrós gombóc

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ildicica
ildicica Thu, 2013-10-10 22:26

Ma elkészítettem. Isteni! Felvettem az étlapunkra. :) Köszi!!!

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Mon, 2011-03-07 00:36

Kedves Varga Móni! Bármely receptünk ilyen remek átdolgozásához szabad kezet adunk!:))) Nagyon guszta a fotó is! Gratula! Biztosan nagyon finom is. A legjobbakat: Mrs Smith

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-03-05 23:21

Zseniális ötlet, gratulálok..... a hétvégi menübe már nem fér bele, de a jövő héten kipróbálom

vargamóni
Vargamóni / vargamóni Sat, 2011-03-05 23:14

Kedves Bia!
Nem csak jól hangzik, finom is...

Hairylemon!
Nem csak a te perverziód, hanem most már az enyém is, mert már kitaláltam egy újabb verziót sós túrógombócra, hamarosan el is készül.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-03-05 16:48

Vegre! Mar azt hittem, hogy csak az en perverziom, hogy sosan eszem a turogombocot! Ezt a juhturos valtozatot biztosan kiprobalom! Koszi!

774
kukoricadara 0.75 bögre
tehéntúró 25 dkg
juhtúró 10 dkg
víz 2.5 dl
fokhagyma 2 gerezd
zsemlemorzsa 6 ek
napraforgó olaj 4 ek
1 csipet
bors 0 ízlés szerint
tejföl 2 dl
füstölt szalonna 15 dkg
kapor 0 ízlés szerint