r
Nosalty Logó

Túrófelfújt-torta

Durcsó
Túrófelfújt-torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A túrófelfújt-habhoz

380
Kalória
13.9g
Fehérje
38.5g
Szénhidrát
18.1g
Zsír
64.7g
Víz
35.8g
Koleszterin
645.5mg
Élelmi rost
20.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A túrófelfújt-habhoz

Összesen 380 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A túrófelfújt-habhoz

Összesen 2269 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A túrófelfújt-habhoz

Összesen 212 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    565.9 g
  • Cink
    130 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    100 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 380 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.5 g

Zsír

  • Összesen
    108.7 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3395.2 g
  • Cink
    781 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    614 mg
  • Vas
    602 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    738 mg
  • Nátrium
    478 mg
  • Réz
    30 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    231.1 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    388.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    684 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    75 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    361 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 2269 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.3 g
  • Cink
    73 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 212 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Ha a vaj nem lenne elég puha, mikróval segítünk rajta, majd a tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
  2. 18-20 cm-es, kivajazott, kilisztezett forma aljára simítjuk, nyomkodjuk a tésztát, és előmelegített sütőben 10-12 perc alatt félkészre sütjük.
  3. Közben elkezdhetjük készíteni a krémet. 2,2 dl tejet a vaníliával és a vajjal felteszünk melegedni.
  4. A pudingport csomómentesre keverjük a maradék 0,5 dl tejjel, majd a forró vaníliás tejhez adjuk. Nagyon gyorsan besűrűsödik, ezalatt alaposan elkeverjük.
  5. Hozzáadjuk a vaníliás cukorral kikevert, összetört túrót, és újra felmelegítjük a krémet.
  6. A tűzről levéve belekeverjük a citromhéjat, és ha teszünk bele, a mazsolát is.
  7. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, közben adagolva bele a cukrot. A túrós krémbe forgatjuk, majd az egészet a tésztaalap tetejére öntjük.
  8. Tetejét megkenjük egy csöppnyi tejjel, és 18-20 perc alatt készre sütjük a tortát. Az ajtót lehetőleg nem nyitogatjuk, növögető felfújtunkat nem abajgatjuk.
  9. Mikor kihűlt, szépen szeletelhető, melegen csak kanállal eshetünk neki.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Minő meglepetés: ismét Ízbolygótól csentem ezt a remeket is. Házigazda apukám munkaebédre érkező kollégáját kínálta vele, aki csak így kommentálta: "Au-pair? Remek ötlet, nekünk is kellene egy!"... :) Jann szerint a torta "nice and fluffy", és tényleg - nagyon könnyű, felhőszerű töltelék csücsül a finom vajas alapon. Örömteli módja ez a fehérjék felhasználásának.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...