r
Nosalty Logó

Túrótorta Éva házias konyhájától

Éva házias konyhája
Túrótorta Éva házias konyhájától
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Krém

463
Kalória
14.9g
Fehérje
46.7g
Szénhidrát
24.1g
Zsír
93.9g
Víz
138.6g
Koleszterin
540mg
Élelmi rost
31.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 463 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 4618 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 250 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613.9 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    93.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 463 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.6 g

Zsír

  • Összesen
    240.8 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6139.4 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    956 mg
  • Vas
    1006 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    1925 mg
  • Nátrium
    583 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    466.7 g
  • Cukor
    313 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    939.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1984 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    297 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    690 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1954 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 4618 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.4 g
  • Cink
    71 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    33 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 250 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tojást, meleg vizet, cukort kb. 8 percig konyhai robotgéppel jó habosra keverjük. Majd hozzákeverjük a sütőporral összekevert lisztet.
  2. 180 fokon kb. 40 percig sütjük.

Krém

  1. A tejszínt fölhabosítjuk. A zselatinlapokat megáztatjuk hideg vízben, majd kinyomkodjuk belőle a vizet. Egy lábasba tesszük, és alacsony hőfokon fölmelegítjük. Egy kevés tejszínnel összekeverjük a fölolvasztott zselatint. Egyfajta hőkiegyenlítést végzünk, így nem csomósodik be a zselatinunk. A túrót a cukorral, a vaníliás cukorral és a zselatinnal jól összekeverjük. Majd a fölhabosított tejszínnel is lazán összedolgozzuk. Ízesítjük a citromaromával és a narancshéjjal ízlésünknek megfelelően.
  2. A tésztát két lapra fölvágjuk. A tortasütő-karikát ráhelyezzük a kedvenc tálcánkra, és a tésztalapunk felső felét beletesszük, ráöntjük a túrókrémet, és a másik lappal befedjük. Kb. 6-8 órát hűtőben hűtjük.
  3. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
  4. A krémbe tehetünk gyümölcsöt is, pl. narancsdarabokat. Ilyenkor egy kevés krémet öntünk csak a formába, elegyengetjük, megszórjuk a gyümölcsdarabokkal, és a krém másik felét ráöntjük, és, mint a receptben le van írva, folytatjuk.
  5. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28

Käsesahne torta. Már egy régi receptem, 6 tojásos piskótából szoktam készíteni. Most egy másik tésztaalappal készítettem, ami szintén jól bevált, finom lett.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek