r
Nosalty Logó

Tejszínes-túrós tank torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nicol
Tejszínes-túrós tank torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A fondanthoz

Összesen 868 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A fondanthoz

Összesen 10399 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A fondanthoz

Összesen 281 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    811.4 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.8 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 868 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    210.4 g

Zsír

  • Összesen
    223.1 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9736.5 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    1589 mg
  • Vas
    1014 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    3363 mg
  • Nátrium
    1927 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1917.1 g
  • Cukor
    1531 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    918.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    947 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    1187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    927 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2020 micro
Összesen 10399 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 281 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A fondanthoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A 8 tojássárgáját habosra verjük a cukorral és a vízzel, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A 8 tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan összedolgozzuk a tojássárgás masszával. Tepsibe öntjük és tűpróbáig sütjük.
  3. Teljesen kihűtjük,3 részre vágjuk (3 tésztalap legyen),megtöltjük a krémmel és formázzuk. (A torony csak 2 tésztalapból van.)
  4. A krémnek összetörjük a túrót, és porcukorral ízesítjük. A tejszínt habbá verjük, a zselatint előírás szerint elkészítjük, beleöntjük a tejszínbe, majd hozzákeverjük a túrót is. Kb. 2 órára hűtőbe tesszük dermedni. (A krémből hagyjunk meg annyit, hogy a formatortánkat még kívülről is be tudjuk velevonni (de csak nagyon vékonyan), mert csak így fog rátapadni a fondant.
  5. A fondanthoz a zselatint felmelegítjük 12 ek vízzel, hozzáadjuk a mézet és a margarint, és az egészet addig melegítjük, amíg ezek felolvadnak. Ha kész, beleöntjük az ételfestékkel elkevert porcukorba és összedolgozzuk. 4-5 órára hűtőbe tesszük. Ha túl lágy, tehetünk még bele porcukrot vagy 4-5 ek keményítőt (én vaníliás pudingport szórtam bele), de csak óvatosan, mert a hűtőben még keményedni fog. Inkább ragadjon, még utólag is lehet hozzágyúrni porcukrot. Végül kinyújtjuk és bevonjuk a tortánkat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6152
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az első formatortám, férjem szülinapjára készült. Egyik őrülete a repülők után a tankok, gondoltam meglepem egy ilyen tortával. Legközelebb talán megpróbálkozom a repülővel is, de ez könnyebbnek tűnt első nekifutásra... A krémet persze lehet variálni, nálunk a túrós a nyerő!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A fondanthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legkedveltebb húsvéti sütemények

Itt a húsvéti szezon a nyakunkon, vele együtt készülhetnek kiskonyhánkban a legkedveltebb húsvéti sütemények is! Tekercsek, mézes krémesek répatorták, egyesüljetek!

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.