r
Nosalty Logó

Trifle Katharosz konyhájából

Katharosz
Trifle Katharosz konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1166
Kalória
15.4g
Fehérje
122.7g
Szénhidrát
67g
Zsír
225g
Víz
389.3g
Koleszterin
6g
Élelmi rost
90.8g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A többi réteghez

Összesen 1166 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A többi réteghez

Összesen 6994 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A többi réteghez

Összesen 216 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    67 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    389 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1618.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    409 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    642 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    122.7 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    225 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    374 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1403 micro
Összesen 1166 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.2 g

Zsír

  • Összesen
    401.9 g
  • Telített zsírsav
    172 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    2336 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9710.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    2457 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    2822 mg
  • Nátrium
    3853 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    736.3 g
  • Cukor
    545 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    1349.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2354 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    67 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    479 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    454 micro
  • Kolin:
    1467 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2244 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1267 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8418 micro
Összesen 6994 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 216 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta elkészítése
  2. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, és hűlni hagyjuk. A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  3. A lisztet elkeverjük egy tálban a sütőporral, szódabikarbónával, sóval és a citromhéjjal.
  4. Egy másik tálban a tojásokat habosra keverjük a kétféle cukorral, majd az olajjal és a langyos csokival simára dolgozzuk.
  5. A lisztes keveréket fokozatosan hozzáadjuk, végül a "kicsit " kinyomkodott cukkinit is beledolgozzuk.
  6. Egy sütőformát kibélelünk sütőpapírral, majd belesimítjuk a masszát. Én egy kerek 26 cm átmérőjű torta formát használtam.
  7. 160-180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig, tűpróba. Hűlni hagyjuk egy kicsit a formában, majd egy rácsra téve teljesen kihűtjük.
  8. ​Krém elkészítése:
  9. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, 1 dl tejjel, a vanília kivonattal majd a keményítővel.
  10. A többi tejet felforraljuk a tejszínnel együtt, majd a tűzről levesszük, és folyamatosan kevergetve a tojásos keverékhez adjuk. Visszaöntjük a főzőedénybe, tűzre tesszük, és egész kis lángon folyamatos keverés mellett besűrítjük. Forrnia már nem szabad!! Langyosra hűtjük!
  11. A lekvárt kissé felfőzzük a borral, és lehűtjük.
  12. Összeállítás:
  13. Egy mély, átlátszó tál aljába egy sor kockára vágott piskóta, ezt meglocsoljuk rummal, megkenjüka lekvárral, megszórjuk gyümölccsel, rákanalazzuk a fele vaníliakrémet, majd a következő sort ugyanígy rétegezzük, a tetején a krém lesz.
  14. Egy éjszakára hidegre tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Másnap a vaníliás cukorral felverjük a tejszínt, és a tetejére kenjük, gyümölccsel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26

Ez egy híres angol desszert, amit kedvünk szerint variálhatunk. Csupán a rétegezési sorrend, amit követnünk kell. Tipp: könnyebb felverni a tejszínt, ha a tálat előtte kb. 15-20 percre a mélyhűtőbe rakjuk, persze a tejszínt is hidegen tároljuk. A piskótát ízlés szerint variálhatjuk, lehet sárga, babapiskóta, stb. Ezt a piskótát, most próbáltam ki, nagyon finom szaftos lesz a cukkinitől, a receptet Gizi oldalán találtam.

Nosalty stories

További receptek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek