Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Trifle Katharosz konyhájából

Trifle Katharosz konyhájából
Trifle Katharosz konyhájából
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy híres angol desszert, amit kedvünk szerint variálhatunk. Csupán a rétegezési sorrend, amit követnünk kell.

Tipp: könnyebb felverni a tejszínt, ha a tálat előtte kb. 15-20 percre a mélyhűtőbe rakjuk, persze a tejszínt is hidegen tároljuk. A piskótát ízlés szerint variálhatjuk, lehet sárga, babapiskóta, stb. Ezt a piskótát, most próbáltam ki, nagyon finom szaftos lesz a cukkinitől, a receptet Gizi oldalán találtam.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

A többi réteghez

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta elkészítése

  1. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, és hűlni hagyjuk. A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A lisztet elkeverjük egy tálban a sütőporral, szódabikarbónával, sóval és a citromhéjjal.
  3. Egy másik tálban a tojásokat habosra keverjük a kétféle cukorral, majd az olajjal és a langyos csokival simára dolgozzuk.
  4. A lisztes keveréket fokozatosan hozzáadjuk, végül a "kicsit " kinyomkodott cukkinit is beledolgozzuk.
  5. Egy sütőformát kibélelünk sütőpapírral, majd belesimítjuk a masszát. Én egy kerek 26 cm átmérőjű torta formát használtam.
  6. 160-180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig, tűpróba. Hűlni hagyjuk egy kicsit a formában, majd egy rácsra téve teljesen kihűtjük.

​Krém elkészítése: 

  1. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, 1 dl tejjel, a vanília kivonattal majd a keményítővel.
  2. A többi tejet felforraljuk a tejszínnel együtt, majd a tűzről levesszük, és folyamatosan kevergetve a tojásos keverékhez adjuk. Visszaöntjük a főzőedénybe, tűzre tesszük, és egész kis lángon folyamatos keverés mellett besűrítjük. Forrnia már nem szabad!! Langyosra hűtjük!
  3. A lekvárt kissé felfőzzük a borral, és lehűtjük.

Összeállítás: 

  1. Egy mély, átlátszó tál aljába egy sor kockára vágott piskóta, ezt meglocsoljuk rummal, megkenjük a lekvárral, megszórjuk gyümölccsel, rákanalazzuk a fele vaníliakrémet, majd a következő sort ugyanígy rétegezzük, a tetején a krém lesz.
  2. Egy éjszakára hidegre tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Másnap a vaníliás cukorral felverjük a tejszínt, és a tetejére kenjük, gyümölccsel díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 994
elküldve: 2
receptkönyvben: 49
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
457 recept

receptjellemzők

konyha: angol
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

áfonyás szedres trifle, krémes trifle tejszínes krémmel, trifle szederrel és áfonyával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1166
finomliszt 15 dkg
csokoládé 10 dkg
cukkini 30 dkg
porcukor 15 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
tojás 2 db
napraforgó olaj 1.5 dl
citromhéj 1 citromból nyert
sütőpor 1 csomag
szódabikarbóna 1 kk
1 kk
tej 6 dl
habtejszín 3 dl
tojássárgája 6 db
cukor 15 dkg
étkezési keményítő 6 kk
vanília kivonat 1 kávéskanál
áfonya 20 dkg
szeder 30 dkg
rum 5 ek
habtejszín 3 dl
vaníliás cukor 2 csomag
erdei gyümölcslekvár 15 dkg
vörösbor 0.5 dl