Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Réteges pudingkrémes szelet

Réteges pudingkrémes szelet
Réteges pudingkrémes szelet
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor készítettem már tejszeletet, de most valahogy nem kívántam a kakaósat. Pudingpor is két csomag volt itthon, különböző ízűek...  szerencsére :D Mert így készült el ez a süti, ami nagy sikert aratott. A krémeket a végtelenségig lehet variálni. Pl. tejszínes és kávés pudingporral is mennyei lehet.

hozzávalók / 6 adag

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a vaníliás krémhez:

Hozzávalók az epres krémhez:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A porcukrot, vajat, tojásokat, mézet gőz felett összedolgozzuk. Levesszük a gőzről, hozzákeverjük a lisztet, szódabikarbónát.
  2. A tésztát 3 cipóra osztjuk, majd lapokat nyújtunk, és sütőpapíron, tepsi hátulján pár perc alatt szép aranysárgára sütjük.
  3. A tej egyharmadában elkeverjük az egyik tasak pudingport csomómentesem. A maradék tejet felmelegítjük, majd elkészítjük a pudingot folyamatos kevergetés mellett. A margarint a porcukorral összeturmixoljuk, majd összeöntjük a pudinggal. Csomómentesen kikeverjük.
  4. Ezt megismételjük a másik ízű pudingporral is.
  5. Az alsó lapra öntjük a vaníliás krémet, rátesszük a középső lapot, majd arra az epreset. A felső lapot is rátesszük. Pár óra alatt a hűtőben megpuhul. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35*25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 795
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szta

Mióta szakács: 2012.04.14.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Krémes álom, krémes epres húsvéti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1402
porcukor 25 dkg
margarin 5 dkg
tojás 2 db
virágméz 2 ek
finomliszt 45 dkg
szódabikarbóna 1 teáskanál
margarin 20 dkg
porcukor 20 dkg
tej 3.5 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
margarin 20 dkg
porcukor 20 dkg
tej 3.5 dl
epres pudingpor 1 tasak