Nosalty Logó

3bit szelet csokimázzal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
3bit szelet csokimázzal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémekhez

A tetejére

Összesen 1176 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémekhez

A tetejére

Összesen 7053 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémekhez

A tetejére

Összesen 304 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    61.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1084.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.9 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 1176 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.5 g

Zsír

  • Összesen
    369.4 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    132 g
  • Koleszterin
    1310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6508.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    1672 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    587 mg
  • Foszfor
    2120 mg
  • Nátrium
    1930 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    833.2 g
  • Cukor
    537 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    327.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2099 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    1080 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1981 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1370 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1378 micro
Összesen 7053 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 304 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, közben kanalanként hozzáadjuk a cukrot, óvatosan a darált diót, majd a sütőporral elkevert lisztet. Ezt a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Ha kész, kifordítjuk a formából, és levesszük róla a papírt.
  2. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a pudingport, csomómentesre keverjük a tejjel, rozsdamentes edényben folytonos keverés mellett felforraljuk és besűrítjük. Néha megkevergetve kihűtjük. Ekkor hozzáadjuk a habosra kevert margarint.
  3. A krémet kétfelé vesszük, az egyikbe belekeverjük a vaníliás cukrot, a másik felébe a kakaóport és 1 ek porcukrot.
  4. A tésztára simítjuk a vaníliás krémet, kirakjuk keksszel, erre jön a kakaós krém, amit szintén gondosan elsimítunk.
  5. A csokit gőz fölött felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat, és ezt a kakaós krémen ügyesen eloszlatjuk.
  6. Hűtőben tartjuk pár órán át, akkorra szeletelhetővé válik. De másnap, sőt harmadnap még finomabb!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 201
  • Össznézettség: 160458
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 08.

Ajánló

A csokimáz ráöntése előtt én hűtőbe tettem a sütit, mert krémre mázat simítani-ebben nincs nagy gyakorlatom. De így, hogy hideg volt a krém, szuperül működött a dolog.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Első alkalommal barátnőmmel közösen sütöttünk 3bit szeletet, ami azért számított különleges eseménynek, mert 400 km-re lakunk egymástól, tehát igen ritka és értékes pillanatok azok, amikor mi együtt "konyházhatunk". A Nosaltyról készítettük el a sütit, mert bár emlékeztem, hogy nekem is van egy kipróbálatlan hasonló receptem 400 km-re tőlünk, de nem tudtam fejből. Most végre elkészítettem az én receptem szerint, és nagyon finom így is. Én ezt a sütit Ildinek ajánlom, az oly sokszor elképzelt közös teázásaink, kávézásaink mellé! Szomorít, hogy ő ezt most nem kóstolhatja meg, mert ugye még mindig köztünk az a kegyetlen 400 km.

Hozzászólások

Olaszné Anci

Nagyon szuper, mentve ! Akkor én szerencsés vagyok, mert az én barátn?m 3-4 utcányira lakik t?lem. Köszönöm:Anci

Fahéj

De jó neked! :)

Olaszné Anci

Én is úgy érzem ! :)

zsoka horvath

Most készítettem el.A tészta jó lett,de a krém folyós maradt.Nem sok bele 7 dl tej? Azért összeraktam,de ez a süti nem AZ a süti.Majd legközelebb.Szép karácsonyt kívánok.

Fahéj

Igazán sajnálom. :( Nem tudom, miért történhetett. Ha a két pudingport vesszük, azokhoz 1 l tej kéne, helyette csak 7 dl van, és a tojássárgák is s?rítenek rajta. Elég ideig f?zted? Jól kih?tötted, miel?tt belekeverted a margarint? Nekem be szokott s?r?södni, sose lett még híg. Aztán meg a kekszet sem kell el?tte meglocsolni tejjel, szóval állás közben az is beszív jó adag nedvességet a krémb?l. Én is szép karácsonyt kívánok neked! És tényleg nagyon bánt, hogy nem lett jó a süti. Üdv: Fahéj

zsoka horvath

Emiatt ne bánkódj!Azt mondta a családom: azért majd legy?rjük valahogy,Anyu!

Törölt felhasználó

Nagyon fincsi, de a darált keksznél kettéválik a süti, miért??

Fahéj

De nem is kell bele darált keksz! Ezt nem értem.

Törölt felhasználó

Kedves Fahéj, pedig ott van a receptben a tészta hozzávalóinál a 20 dkg darált keksz, el?ször engem is megzavart, de rájöttem, hogy nem kell bele, talán javítani kellene...amúgy nagyon tetszet?s recept, biztos, hogy nemsokára kipróbálom!

Szalai Judith

Én úgy látom sima háztartási keksz kell nem darált. Ki fogom próbálni Én is!

Törölt felhasználó

Igazad van, már olvasni sem tudok... :-( szóval úgy jó a recept, ahogy van...

Fahéj

Azért nem lehetett ott darált keksz, mert azt nem használok soha, szóval eszembe se juthatott. :)

Törölt felhasználó

Szia. De szép a pohár és váza, nem látni rendesen a háttérben. ÜDV

Fahéj

Igen, ez a teáskészlet talán még valamelyik dédanyámtól maradt. Sajna, már nem tudom... Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet! Megcsináltam és nagyon jó lett :)

Fahéj

Kedves Egészségetekre! :)

Törölt felhasználó

ma én is elkésztetem szuper lett már ma elfogyott :)(imádom a 3bit csokit)

Fahéj

Én is nagyon-nagyon! :))

Dafkeee

Hm-hm. Ott várakozik már a h?t?ben. Sok ésszel egy tepsiben, az még a holnap logisztikai problémája, hogy fogjuk kiszedni :) http://kepfeltoltes.hu/131123/2013-11-23-134_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Nem tudom, mennyire emlékszel, de talán egy hete írtam neked a csokimáz problémakörr?l. Megoldódott. A varázsszó: "Kicsim, légy szíves, kend ezt rá!". És így tökéletes :) Kezdem azt gondolni, hogy ez érzék kérdése. :) Holnap híradással leszek, milyen lett a 3 bit :) Ja, még annyit akartam, hogy egy nagyon kicsivel kisebb volt a tepsim... így két réteg keksz ment bele, pontosan 206 g. Remélem, úgy is átpuhul.

Fahéj

Még én is kíváncsi vagyok az eredményre, akkor el tudom képzelni, hogy te milyen kíváncsi lehetsz. Remélem, a tepsi probléma megoldódik azzal, hogy a sütit a tepsiben felszeleteled. A legszéls? szeletet, a sarokban lev?t, ami úgyis kajsza, valahogy kiszeded. Én is így teszek mindig, és azonmód meg is eszem. Ez az én jutalmam, hogy els?nek kóstolhatom. :) A sarki süti helyén meg be tudok nyúlni villával, és úgy szedem ki az els? sort, a többit meg egyre könnyebb. Emlékszem a csokimázdilemmára, de nekem ennél a sütinél megkeményedett a máz, csak az islernél nem. Te akkor végül is tettél bele olajat?

Dafkeee

Nekem is megkeményedett :) 1 ek került bele pedig az olajból. Viszont még nem puhult át teljesen fél nap alatt a dupla keksz... azért megcsócsáltuk :)) Most hogy így átgondolva... islernél és a Marika szeletnél is tésztán van a csokimáz. (Ez utóbbi nincs itt fenn a nosaltyn, nekem is csak egy réges-régi megsárgult papíron... ami itt van, az nem az.) Itt meg a krémen van rajta, lehet, azért. Megmutatom akkor most is, bár nem olyan szép, mint a tied és a kép se tökéletes, viszont látszik a szép vékonyka csoki :)) http://kepfeltoltes.hu/131124/2013-11-24-136_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Dafkeee

Ja, az lemaradt, hogy piskóta azért sötétebb, mert tönköly rétesliszttel készült. Az volt csak itthon.

Fahéj

Köszi! :) Megkóstolnám. (Én ma kókuszkockát sütöttem, most fogom a kókuszba forgatni.) A két sor keksz lehet, hogy nem is fog teljesen megpuhulni sajnos. A legtöbb receptben tejbe áztatott kekszet tesznek ebbe a sütibe, szóval ha nincs áztatva, meglehet, hogy nem tudja a krém mindenütt átnedvesíteni a két réteget. De szerintem az nem akkora gond, mert az igazi 3bitben is ropogós a keksz. :) Szép délutánt! Üdv: Fahéj

Fahéj

Köszi, hogy küldtél róla képet! Szuper! :)

Törölt felhasználó

Szia! Rétesliszt helyett sima lisztet lehet bele használni? Köszönöm válaszodat! :)

Fahéj

Az eredeti receptben 3 dkg simaliszt + 2 dkg zsemlemorzsa szerepel. Én helyettesítettem ezeket egyszer?en rétesliszttel. Próbáld meg esetleg úgy. Üdv: Fahéj

kicsivik

Bevállaltam a sütést a mai családi ebédhez, és ezt a guszta kis krémes sütikét választottam. Jó döntés volt, még reggeli el?tt felszeleteltem, és hát alig bírtam abbahagyni a csücskök és a szélek kóstolgatását. :-) Na meg egy teljes szelet is lecsúszott a kávé mellé. Talán megbocsátható az én másállapotomban. :-)

Fahéj

Ó, kedves Kicsivik, ne haragudj, de valahogy nem vettem észre a hozzászólásodat, csak most. Szerintem jól történt, hogy még "egy teljes szelet is lecsúszott", ez a minimum, amit megérdemel egy áldott állapotban lév? fiatalasszony. :) Remélem, jól vagy/vagytok! Sok boldogságot! Üdv: Fahéj

mártiti

Kedves Fahéj! Ma elkészítettem. Kicsit változtattam, mert én gluténérzékeny vagyok és most sütizhetnékem van. Egy kis tortakarikában külön készült nekem, abból a kekszet kihagyjuk. A többiekében is rizsliszt van a tésztában. Háztartási kekszem nem volt itthon így az is házilag készült még az este. Remélem fincsi lesz, mert a lányom holnap szülinapi buliba is ebb?l szeretne vinni.

Fahéj

Kedves Márti! Nagyon szurkolok, hogy fincsi legyen! Nekem is öröm, ha beválik a receptem másoknak is. Nekem is el kéne már kezdenem a gluténmentes sütisütést, de annyira félek ezekt?l a fura tulajdonságú gluténmentes lisztekt?l, hogy kenyeren kívül mást még nem mertem sütni bel?lük. Hogy lehet a rizslisztes tésztával boldogulni? Nagyon problémás az állaga? Mennyire nyújtható? Mennyire ragad? Írnál err?l pár szót? El?re is köszi! Üdv: Fahéj

mártiti

Rizslisztet álltalában csak ilyen piskótaszer? sütikhez lehet használni. Innen szoktam receptötleteket lopni: https://www.facebook.com/groups/287045721344624/permalink/664069320308927/ Persze vannak receptek amiket a családnak készítek és egy kicsit átvariálom, hogy én is ehessek. A gluténmentes lisztek nagyon drágák még egy személyre is, nekem meg négy kamaszra kell f?znöm és apa is szeret enni. Rizslisztb?l max. sajtos pogit sütök, de elég nehéz vele. Valójában igyekszem minnél kevesebb lisztpótlékot ( a fél kiló kenyér nem fogy el egy héten), de néha elcsábulok.

Fahéj

Köszi a válaszod! A rizslisztet én rántásokhoz szoktam használni levesekbe, meg püspökkenyérhez próbáltam, ezekhez tényleg jó. A pogit is megpróbálom vele, de tényleg nem lehet egyszer?, ahogy így elgondolom. Én Alfa-mix-b?l sütöm a kenyeret, az egészen jó, de persze a rendes kenyeret meg sem közelíti, sajnos. S ráadásul a gluténmentes élelmiszerek árai az égben, és ez olyan igazságtalanság.

tozike

Kedves Fahéj! Kérem leírná, hogyan habosítja fel a margarint? mi a módszer? nagyon köszönöm!

Fahéj

Elnézést, hogy csak most válaszolok. A margarint én gépi habver?vel keverem gyors fokozaton. Igazából nem habos, csak fel van lazítva, de így szokás mondani.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek