Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

3bit szelet csokimázzal

3bit szelet csokimázzal
3bit szelet csokimázzal
65 perc / előkészület: 40 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (40)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Első alkalommal barátnőmmel közösen sütöttünk 3bit szeletet, ami azért számított különleges eseménynek, mert 400 km-re lakunk egymástól, tehát igen ritka és értékes pillanatok azok, amikor mi együtt "konyházhatunk".

A Nosaltyról készítettük el a sütit, mert bár emlékeztem, hogy nekem is van egy kipróbálatlan hasonló receptem 400 km-re tőlünk, de nem tudtam fejből. Most végre elkészítettem az én receptem szerint, és nagyon finom így is.

Én ezt a sütit Ildinek ajánlom, az oly sokszor elképzelt közös teázásaink, kávézásaink mellé! Szomorít, hogy ő ezt most nem kóstolhatja meg, mert ugye még mindig köztünk az a kegyetlen 400 km.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémekhez

A tetejére

ajánlat

A csokimáz ráöntése előtt én hűtőbe tettem a sütit, mert krémre mázat simítani-ebben nincs nagy gyakorlatom. De így, hogy hideg volt a krém, szuperül működött a dolog.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A  tojásfehérjékből kemény habot verünk, közben kanalanként hozzáadjuk a cukrot, óvatosan a darált diót, majd a sütőporral elkevert lisztet. Ezt a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Ha kész, kifordítjuk a formából, és levesszük róla a papírt.
  2. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a pudingport, csomómentesre keverjük a tejjel, rozsdamentes edényben folytonos keverés mellett felforraljuk és besűrítjük. Néha megkevergetve kihűtjük. Ekkor hozzáadjuk a  habosra kevert margarint.
  3. A krémet kétfelé vesszük, az egyikbe belekeverjük a vaníliás cukrot, a másik felébe a kakaóport és 1 ek porcukrot.
  4. A tésztára simítjuk a vaníliás krémet, kirakjuk keksszel, erre jön a kakaós krém, amit szintén gondosan elsimítunk.
  5. A csokit gőz fölött felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat, és ezt a kakaós krémen ügyesen eloszlatjuk.
  6. Hűtőben tartjuk pár órán át, akkorra szeletelhetővé válik. De másnap, sőt harmadnap még finomabb!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • költség: 1700 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 142 122
elküldve: 75
receptkönyvben: 1 289
elkészítve: 66/92
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

3 bit szelet, vaníliás-csokis réteges süti, krémes-kekszes sütemény

Hozzászólások (40)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mártiti
mártiti Fri, 2015-01-30 13:29

Kedves Fahéj!

Ma elkészítettem.
Kicsit változtattam, mert én gluténérzékeny vagyok és most sütizhetnékem van.
Egy kis tortakarikában külön készült nekem, abból a kekszet kihagyjuk. A többiekében is rizsliszt van a tésztában. Háztartási kekszem nem volt itthon így az is házilag készült még az este. Remélem fincsi lesz, mert a lányom holnap szülinapi buliba is ebből szeretne vinni.

mártiti
mártiti Sat, 2015-01-31 18:36

Rizslisztet álltalában csak ilyen piskótaszerű sütikhez lehet használni.
Innen szoktam receptötleteket lopni: https://www.facebook.com/groups/287045721344624/permalink/664069320308927/
Persze vannak receptek amiket a családnak készítek és egy kicsit átvariálom, hogy én is ehessek.
A gluténmentes lisztek nagyon drágák még egy személyre is, nekem meg négy kamaszra kell főznöm és apa is szeret enni.
Rizslisztből max. sajtos pogit sütök, de elég nehéz vele.
Valójában igyekszem minnél kevesebb lisztpótlékot ( a fél kiló kenyér nem fogy el egy héten), de néha elcsábulok.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2015-02-01 22:10

Köszi a válaszod! A rizslisztet én rántásokhoz szoktam használni levesekbe, meg püspökkenyérhez próbáltam, ezekhez tényleg jó. A pogit is megpróbálom vele, de tényleg nem lehet egyszerű, ahogy így elgondolom. Én Alfa-mix-ből sütöm a kenyeret, az egészen jó, de persze a rendes kenyeret meg sem közelíti, sajnos. S ráadásul a gluténmentes élelmiszerek árai az égben, és ez olyan igazságtalanság.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2015-01-30 21:05

Kedves Márti!
Nagyon szurkolok, hogy fincsi legyen! Nekem is öröm, ha beválik a receptem másoknak is. Nekem is el kéne már kezdenem a gluténmentes sütisütést, de annyira félek ezektől a fura tulajdonságú gluténmentes lisztektől, hogy kenyeren kívül mást még nem mertem sütni belőlük. Hogy lehet a rizslisztes tésztával boldogulni? Nagyon problémás az állaga? Mennyire nyújtható? Mennyire ragad? Írnál erről pár szót? Előre is köszi!
Üdv: Fahéj

kicsivik
kicsivik / kicsivik Sun, 2014-07-06 09:54

Bevállaltam a sütést a mai családi ebédhez, és ezt a guszta kis krémes sütikét választottam. Jó döntés volt, még reggeli előtt felszeleteltem, és hát alig bírtam abbahagyni a csücskök és a szélek kóstolgatását. :-) Na meg egy teljes szelet is lecsúszott a kávé mellé. Talán megbocsátható az én másállapotomban. :-)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2014-08-13 17:55

Ó, kedves Kicsivik, ne haragudj, de valahogy nem vettem észre a hozzászólásodat, csak most. Szerintem jól történt, hogy még "egy teljes szelet is lecsúszott", ez a minimum, amit megérdemel egy áldott állapotban lévő fiatalasszony. :) Remélem, jól vagy/vagytok! Sok boldogságot!
Üdv: Fahéj

kiscsillag1222
kiscsillag1222 Thu, 2014-05-01 09:33

Szia! Rétesliszt helyett sima lisztet lehet bele használni? Köszönöm válaszodat! :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2014-05-01 11:26

Az eredeti receptben 3 dkg simaliszt + 2 dkg zsemlemorzsa szerepel. Én helyettesítettem ezeket egyszerűen rétesliszttel. Próbáld meg esetleg úgy.
Üdv: Fahéj

Dafkeee
Dafkeee Sat, 2013-11-23 19:59

Hm-hm. Ott várakozik már a hűtőben. Sok ésszel egy tepsiben, az még a holnap logisztikai problémája, hogy fogjuk kiszedni :)
http://kepfeltoltes.hu/131123/2013-11-23-134_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Nem tudom, mennyire emlékszel, de talán egy hete írtam neked a csokimáz problémakörről. Megoldódott. A varázsszó: "Kicsim, légy szíves, kend ezt rá!". És így tökéletes :) Kezdem azt gondolni, hogy ez érzék kérdése. :)
Holnap híradással leszek, milyen lett a 3 bit :)
Ja, még annyit akartam, hogy egy nagyon kicsivel kisebb volt a tepsim... így két réteg keksz ment bele, pontosan 206 g. Remélem, úgy is átpuhul.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2013-11-24 09:04

Még én is kíváncsi vagyok az eredményre, akkor el tudom képzelni, hogy te milyen kíváncsi lehetsz. Remélem, a tepsi probléma megoldódik azzal, hogy a sütit a tepsiben felszeleteled. A legszélső szeletet, a sarokban levőt, ami úgyis kajsza, valahogy kiszeded. Én is így teszek mindig, és azonmód meg is eszem. Ez az én jutalmam, hogy elsőnek kóstolhatom. :) A sarki süti helyén meg be tudok nyúlni villával, és úgy szedem ki az első sort, a többit meg egyre könnyebb.
Emlékszem a csokimázdilemmára, de nekem ennél a sütinél megkeményedett a máz, csak az islernél nem. Te akkor végül is tettél bele olajat?

Dafkeee
Dafkeee Sun, 2013-11-24 12:02

Nekem is megkeményedett :) 1 ek került bele pedig az olajból. Viszont még nem puhult át teljesen fél nap alatt a dupla keksz... azért megcsócsáltuk :))
Most hogy így átgondolva... islernél és a Marika szeletnél is tésztán van a csokimáz. (Ez utóbbi nincs itt fenn a nosaltyn, nekem is csak egy réges-régi megsárgult papíron... ami itt van, az nem az.) Itt meg a krémen van rajta, lehet, azért.
Megmutatom akkor most is, bár nem olyan szép, mint a tied és a kép se tökéletes, viszont látszik a szép vékonyka csoki :)) http://kepfeltoltes.hu/131124/2013-11-24-136_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2013-11-24 15:16

Köszi! :) Megkóstolnám. (Én ma kókuszkockát sütöttem, most fogom a kókuszba forgatni.) A két sor keksz lehet, hogy nem is fog teljesen megpuhulni sajnos. A legtöbb receptben tejbe áztatott kekszet tesznek ebbe a sütibe, szóval ha nincs áztatva, meglehet, hogy nem tudja a krém mindenütt átnedvesíteni a két réteget. De szerintem az nem akkora gond, mert az igazi 3bitben is ropogós a keksz. :)
Szép délutánt! Üdv: Fahéj

Dafkeee
Dafkeee Sun, 2013-11-24 12:04

Ja, az lemaradt, hogy piskóta azért sötétebb, mert tönköly rétesliszttel készült. Az volt csak itthon.

Stelly28
Stelly28 Tue, 2013-04-23 21:39

ma én is elkésztetem szuper lett már ma elfogyott :)(imádom a 3bit csokit)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2013-03-06 18:29

Igen, ez a teáskészlet talán még valamelyik dédanyámtól maradt. Sajna, már nem tudom...
Üdv: Fahéj

Kirda
Kirda Sun, 2012-12-23 22:18

Nagyon fincsi, de a darált keksznél kettéválik a süti, miért??

Reset
Reset Sat, 2013-04-06 13:09

Kedves Fahéj, pedig ott van a receptben a tészta hozzávalóinál a 20 dkg darált keksz, először engem is megzavart, de rájöttem, hogy nem kell bele, talán javítani kellene...amúgy nagyon tetszetős recept, biztos, hogy nemsokára kipróbálom!

Reset
Reset Sat, 2013-04-06 13:57

Igazad van, már olvasni sem tudok... :-( szóval úgy jó a recept, ahogy van...

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2013-04-06 14:02

Azért nem lehetett ott darált keksz, mert azt nem használok soha, szóval eszembe se juthatott. :)

zsoka horvath
zsoka horvath Sun, 2012-12-23 18:05

Most készítettem el.A tészta jó lett,de a krém folyós maradt.Nem sok bele 7 dl tej? Azért összeraktam,de ez a süti nem AZ a süti.Majd legközelebb.Szép karácsonyt kívánok.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2012-12-23 22:53

Igazán sajnálom. :( Nem tudom, miért történhetett. Ha a két pudingport vesszük, azokhoz 1 l tej kéne, helyette csak 7 dl van, és a tojássárgák is sűrítenek rajta. Elég ideig főzted? Jól kihűtötted, mielőtt belekeverted a margarint? Nekem be szokott sűrűsödni, sose lett még híg. Aztán meg a kekszet sem kell előtte meglocsolni tejjel, szóval állás közben az is beszív jó adag nedvességet a krémből.
Én is szép karácsonyt kívánok neked! És tényleg nagyon bánt, hogy nem lett jó a süti.
Üdv: Fahéj

zsoka horvath
zsoka horvath Sun, 2012-12-23 23:39

Emiatt ne bánkódj!Azt mondta a családom: azért majd legyűrjük valahogy,Anyu!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2012-11-08 14:32

Nagyon szuper, mentve !
Akkor én szerencsés vagyok, mert az én barátnőm 3-4 utcányira lakik tőlem.
Köszönöm:Anci

1171
tojásfehérje 6 db
cukor 20 dkg
dió 15 dkg
rétesliszt 5 dkg
sütőpor 0.5 csomag
háztartási keksz 20 dkg
tojássárgája 6 db
cukor 20 dkg
vaníliás pudingpor 2 tasak
tej 7 dl
margarin 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 1 ek
étcsokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek