r
Nosalty Logó

Török Poğaça

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
Török Poğaça
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 815 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 4900 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 251 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2674.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    537 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    615 mg
  • Nátrium
    1382 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    122 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    409 micro
Összesen 815 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.1 g

Zsír

  • Összesen
    211.1 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16046.8 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    334 mg
  • Kálcium
    3222 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    451 mg
  • Foszfor
    3692 mg
  • Nátrium
    8291 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    604.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    732 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    668 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    782 micro
  • Kolin:
    668 mg
  • Retinol - A vitamin:
    589 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    953 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2454 micro
Összesen 4900 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    825.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    427 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 251 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt feloldjuk a meleg tejben egy kevés cukorral.
  2. Majd a langyos vizet, natúr joghurtot és a többi cukrot hozzáadjuk, jól összekeverjük.
  3. A lisztet a sütőporral fokozatosan hozzáadjuk, jól összedagasztjuk. Amikor körülbelül a fele a lisztet beledagasztottuk már, akkor az olajat és sót is hozzáadjuk. Ha szükséges (nagyon lágy a tészta), adhatunk meg egy kevés lisztet hozzá.
  4. Egy enyhén ragacsos tésztánk lesz. Kb. mint a fánktészta, olyan legyen. Nedves konyharuhával letakarjuk, és kelesztjük kb. 40 -50 percig, amíg térfogata megnövekszik jelentősen.
  5. Közben elkészítjük a tölteléket.

Töltelék

  1. A feta sajtot lereszeljük, és az apróra vágott petrezselyemmel és póréhagymával összekeverjük.

Tetejére

  1. Pihenési idő után azonos méretű golyókat készítünk, amely körülbelül akkora legyen, mint egy kis mandarin. Kb. 12-14 db golyó szokott nekem kijönni. (Tipp: Mivel a tészta kissé ragacsos, így olajozzuk be a kezünket, könnyebben formázzunk.)
  2. Letakarjuk a tésztát, és ismét 15 percig pihentetjük.
  3. Lisztezett felületen, a pihenési idő után a cipókat tetszőleges nagyságú, ovális formára nyújtjuk, és kb. a feléig bevagdossuk vigyázva, hogy egyben maradjon a széle. A vágatlan oldalára tesszük a tölteléket, föltekerjük, és kifli alakúra formázzuk. Én kb. 17 cm hosszú és 12 cm széles formákat alkottam.
  4. Végül helyezzük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Ameddig fölmelegszik a sütő, addig pihentetjük a kifliket (kb. 15-20 perc).
  5. A tejet, tojássárgáját összekeverjük, és ecset segítségével megkenjük a tészták tetejét, szezámmag és fekete köménnyel díszítjük. 170 fokon kb. 25-27 percig sütjük.
  6. Jó étvágyat
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 27 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 3656
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Török Poğaça
Éva házias konyhája 159 recept

Még anno egy török receptoldalon fedeztem föl ezt a receptet. Én most kifli alakúra formáztam, de a török háziasszonyok csiga alakzatra is formázzák. A töltelék az általában feta sajt, petrezselyemmel összekeverve, a póréhagyma az már a saját fantáziám által került hozzá. De szokták még hagymás tört burgonyához is hasonló töltelékkel tölteni.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

11 retró menzás étel, amitől még ma is megdobban a...

Sokunk gasztronómiai ízlésének kőkemény alapját azok a retró menzás ételek adják, amelyeket nap mint nap fogyasztottunk az óvodában, iskolában és gimnáziumban. Ennyi év folyamatos traktálása bizony mély nyomot hagy az emberen, nézzük most ennek a pozitív oldalát.