r
Nosalty Logó

Vajas kifli főzve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Vajas kifli főzve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 557 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3343 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 280 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    836.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 557 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.9 g

Zsír

  • Összesen
    102.3 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5020.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    608 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    955 mg
  • Nátrium
    2968 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    500.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    292.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    738 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    430 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    725 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    489 micro
Összesen 3343 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 280 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 2dl cukros, langyos tejen az élesztőt felfuttatjuk.
  2. A kenyérsütő üstjébe először a megkelesztett élesztős tejet, majd a joghurtot, az olvasztott vajat, burgonyapelyhet, aszkorbinsavat, sikért, lisztet és sót beleszórjuk, 20 perc alatt megdagasztjuk, 1 órán át kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát deszkán átgyúrjuk, 12 részre, egyenként 10 dkg-osra szabjuk, háromszög formára kinyúltjuk, majd feltekerjük, kifli formára hajtjuk, a deszkán letakarva még fél órát kelesztjük.
  4. Közben előmelegítjük a sütőt, és egy nagyobb lábasban vizet forralunk, amelybe 1 ek szódabikarbónát teszünk.
  5. Ha felforrt, a kiflik mindkét oldalát fél-fél percig főzzük benne (célszerű elsőként a tetejét beletenni, így a fordítás után nem kell többet forgatni, hanem könnyen átemelhetjük a sütőpapírral bélelt tepsibe).
  6. Szép pirosra sütjük. Rácson kihűtjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9430
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 12.

Ajánló

Ezúton ajánlom Olaszné Ancinak ezt a receptet, hisz ígéretet tettem neki, azonnal értesítem, ha elkészült a "mű". 

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vajas kifli főzve
Évi néni 1830 recept

Régen terveztem ennek a péksüteménynek az elkészítését, de bárhol olvastam, hogy így is lehet kiflit sütni, erős kétségeim voltak felőle. Ma legyőztem a kétségeket és nem bántam meg. Igazán könnyed, légies, finom kiflik lettek belőlük. Bátran vágjon bele bárki, nem bonyolult.

Hozzászólások

Olaszné Anci

Kedves Évi néni ! Igazán megható t?led ez a kedvesség és nagyon örülök, hogy gondoltál rám. Valószín?, hogy a hét végén el fogom készítemi ! Köszönöm ! Üdv: Anci

Évi néni

Kedves Anci! Köszönöm a válaszodat. Szoktam rád gondolni, szoktam a receptjeidet olvasni nagy örömmel. Üdv: Évi néni

Olaszné Anci

Mégegyszer köszönöm! Üdv: Anci

Olaszné Anci

Kedves Évi néni ! A hétvégén elkészítettem ezeket a kiflicskéket, 90 dkg lisztb?l ! Nagy sikere volt, még csomagolni is tudtam bel?le a gyerekeknek. Köszönöm a receptet !További jó sütést-f?zést kívánok szeretettel: Anci

Évi néni

Kedves Anci! Köszönöm, hogy értesítettél róla. Sokáig ódzkodtam ett?l a receptt?l, mert féltem attól, hogy kelt tésztát vízben f?zzek (pedig a g?zgombóc is hasonló, és azt már készítettem.) Örülök, hogy ezen is túl vagyok. Szép napot! Üdv: Évi néni

Torma

Szia Vassika! Ne haragudj, hogy feltartalak, de megkérdezném, hogy miben érezted a különbséget a simán sütött es az el?z?leg f?zött kifli között? Megéri vacakolni vele??? Torma :)

Évi néni

Szia Torma! megmondom ?szintén, nem. Semmivel nem különb, csak ki akartam próbálni. Kipipáltam, megkóstoltam. Egyébként nem nagy macera a f?zés, csak nem különb annyival. Én is csak a nagyoktól hallottam, milyen szuper így. Nem találtam jobbnak. Üdv: Vass

Torma

Koszi a gyors valaszt; akkor lehet, hogy kihagyom, vagy egyszer csak kivancsisagbol megprobalom...Neha pihenj is, udv, Torma :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!