Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi kifli 3. - egyszerűen

Házi kifli 3. - egyszerűen
Házi kifli 3. - egyszerűen
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy jó barátnőm anyósának a receptje. Egyszerű, olcsó és nagyon finom, csak úgy magában is. Bármivel fogyasztható.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük a hozzávalókat. Addig keverjük, gyúrjuk, ameddig egy sima, puha, nem ragadós tésztát kapunk.
  2. 55 percig kelesztjük meleg helyen.
  3. Mikor megkelt, 15 részre szaggatjuk, és rendre kinyújtjuk a darabokat.
  4. Jó vékonyra (pár mm) nyújtjuk őket, és szorosan feltekerjük.
  5. Ismét 55 percet kelesztjük.
  6. Kb. 2-3 liter vizet felforralunk 1 kk cukorral, és amikor fő (nem lobog, csak úgy csendesen fő), akkor szűrőlapáttal beleengedjük a kifliket (egyenként), tartjuk pár másodpercig, és ki is vesszük.
  7. Egy jó nagy tepsibe sütőpapírt teszünk, és arra fektetjük a kifliket.
  8. A sütőt felforrósítjuk, és megsütjük a kifliket (amikor kezd pirulni a teteje, akkor már jó lesz).
  9. Frissen az igazi, de másnap is nagyon jó.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: nagy cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 610
elküldve: 3
receptkönyvben: 331
elkészítve: 6/14
Facebookon megjelent: -

szakács

palice

Mióta szakács: 2011.02.16.
47 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: kifli
hasonló kategóriák: perec, zsemle, pita, hamburger-buci, croissant, briós, buci, édes leveles, bagel, burek

egyéb elnevezések

házi kifli, egyszerű élesztős kifli

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

DajDaj
DajDaj Mon, 2012-10-01 14:48

Kedves Palice!

Ez lenne az első kiflim és szeretném megkérdezni, hogy pontosan mennyi szárított élesztőt tegyek bele? Nekem nagy csomagban van. Az otthoniak volt ki azt mondta, hogy 7g, de vki meg azt,h 11g egy cs szárított élesztő.Melyiket vegyem alapul?
Üdv, Dia

palice
palice / palice Mon, 2012-10-01 17:35

Szia DajDaj!
En mindig 7g-os szaritott elesztot hasznalok,ez elegendo 500 g ( kicsivel tobb vagy kevesebb ) liszthez.Remelem izleni fog a kifli! :)
Udv,Alice.

DajDaj
DajDaj Fri, 2012-10-05 00:27

Nos, megsültek!! :) Az aljuk kicsit odakapott. Kb 20-25 percet voltak a sütőben,de a vége felé már lekapcsoltam a gázt. A tetejük épp megbarnult a végére. Legközelebb egy másik tepsin fogom kipróbálni ugyanígy dupla papírral, de kisebb fokozattal indulok. Vagy feljebb rakom.
Köszönöm még egyszer, ezt a receptet nagyon megtartom!! :)

palice
palice / palice Fri, 2012-10-05 16:10

Szia DajDaj!
Koszonom,hogy megirtad a tapasztalatodat! :)
Nagyon szivesen kozzetettem es orulok,hogy izlett es megtartod!
Udv,Alice.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-08-19 19:13

Gyors, finom, egyszerű, még nekem is sikerült és készíteni is fogom még sokszor.:-o
Köszönöm.
Éva-Anyóca

palice
palice / palice Mon, 2012-08-20 14:09

Kedves Eva-Anyoca!
Orulok,hogy elnyerte a tetszesed! :)
Nagyon szivesen!
Udv,Alice.

LEBOUEF
LEBOUEF Mon, 2011-04-11 10:49

  Mert ugye így van helyesen okostojás:http://us.linkedin.com/pub/dir/+/Lebouef

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2011-04-11 21:04

Ha nem marhahús. De ezt odaírtam - olvass.
Érdekes, hogy ez volt az egyetlen, amire reagálni tudtál... :-D

Bató Edit
Bató Edit Mon, 2011-04-11 08:43

Szia Palice!
Ez a forróvizes megoldás nagyon jónak tűnik! Lehet, hogy ettől olyan szép fényesek a kiflik? Nagyon tetszik a recepted, úgyhogy hamarosan kipróbálom.
Köszönettel, Edit

palice
palice / palice Mon, 2011-04-11 21:15

Szia Edit!
Igazad van! A cukros forro viz a " ludas" a dologban!Remelem izleni fog!
Nagyon szivesen,Alice.

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2011-04-11 10:11

Kedves Le boeuf! (mert ugye így van helyesen - ha marhahús...)

Ennek a receptje a mi régi ütött-kopott nagymama féle recepteskönyvünkben is megvan, épp ezekkel az arányokkal.
Maga a recepteskönyv hangyányit előbb íródott, mint a desszert.eu, maradjunk ennyiben...
Ti is csak egy hagyományos recit készítettetek el, ami kézről kézre jár évtizedek és generációk óta.
Nem ti találtátok fel.
Minden jót!

926
finomliszt 600 g
élesztő 5 dkg
cukor 0.5 teáskanál
2 kávéskanál
víz 300 ml
napraforgó olaj 60 ml