r
Nosalty Logó

Török lepénykenyér magyaros verzióban

Iluska
Török lepénykenyér magyaros verzióban
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

lepénykenyér

feltét a tetejére

1157
Kalória
36.1g
Fehérje
134.2g
Szénhidrát
52.9g
Zsír
167.4g
Víz
45.8g
Koleszterin
7.3g
Élelmi rost
7.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

lepénykenyér

feltét a tetejére

Összesen 1157 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

lepénykenyér

feltét a tetejére

Összesen 3470 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

lepénykenyér

feltét a tetejére

Összesen 279 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2767.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    1931 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    134.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    167.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 1157 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    108.3 g

Zsír

  • Összesen
    158.8 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8303 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    935 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    1103 mg
  • Nátrium
    5792 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    402.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    502.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    520 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    5428 micro
  • Lut-zea
    676 micro
Összesen 3470 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    668.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    466 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    437 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 279 kcal

Elkészítés

lepénykenyér

  1. Az élesztőt és a cukrot a langyos víz felével elkeverjük, pár percig békén hagyjuk. A lisztet és a sót az ujjainkkal alaposan eldolgozzuk, egy mélyedést készítünk, amibe az élesztős keveréket beleöntjük. A langyos víz másik felét közelünkben tartjuk, gyúrásnál, ha szükséges (az lesz), apránként a tésztához adagoljuk. Az olajat szintén hozzámérjük. A tésztát addig gyúrjuk, dagasztjuk, míg az könnyen elválik a kezünktől és a tál falától.
  2. A tésztát konyharuhával lefedjük, legalább 45percig pihentetjük. Pihenő idő után a tésztát enyhén lisztezett deszkára tesszük, kicsit átdolgozzuk.
  3. Enyhén lisztezett deszkán négyzet alakúra formázzuk, és kb. 10 percig még pihentetjük. A kész szószból kenünk mindegyik tetejére, majd reszelt sajttal szórjuk. 200 fokos sütőben készre sütjük. Jó étvágyat!!

feltét a tetejére

  1. A zsíron a hagymát megfonnyasztjuk. Hozzákeverjük a fűszerpaprikát, a chiliszószt, a ketchupot.
  2. Beleaprítjuk a bőrétől megfosztott kolbászhúst. Ízesítjük sóval, borssal, oreganóval, bazsalikommal, kakukkfűvel. A fokhagymát is beletörjük. Összefőzzük pár percig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A török konyha igen népszerű, bőséggel használják a zöldségeket, jól fűszerezik a húsokat, és van a repertoárjukban több fajta lepénykenyér, amit magában is élvezet fogyasztani. Én most magyaros feltéttel készítettem el, és a siker garantált!!! :-)))

További receptek

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek