Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Török lepénykenyér magyaros verzióban

Török lepénykenyér magyaros verzióban
Török lepénykenyér magyaros verzióban
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A török konyha igen népszerű, bőséggel használják a zöldségeket, jól fűszerezik a húsokat, és van a repertoárjukban több fajta lepénykenyér, amit magában is élvezet fogyasztani. Én most magyaros feltéttel készítettem el, és a siker garantált!!! :-)))

hozzávalók / 3 adag

lepénykenyér

feltét a tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

lepénykenyér

  1. Az élesztőt és a cukrot a langyos víz felével elkeverjük, pár percig békén hagyjuk. A lisztet és a sót az ujjainkkal alaposan eldolgozzuk, egy mélyedést készítünk, amibe az élesztős keveréket beleöntjük. A langyos víz másik felét közelünkben tartjuk, gyúrásnál, ha szükséges (az lesz), apránként a tésztához adagoljuk. Az olajat szintén hozzámérjük. A tésztát addig gyúrjuk, dagasztjuk, míg az könnyen elválik a kezünktől és a tál falától.
  2. A tésztát konyharuhával lefedjük, legalább 45percig pihentetjük. Pihenő idő után a tésztát enyhén lisztezett deszkára tesszük, kicsit átdolgozzuk.
  3. Enyhén lisztezett deszkán négyzet alakúra formázzuk, és kb. 10 percig még pihentetjük. A kész szószból kenünk mindegyik tetejére, majd reszelt sajttal szórjuk. 200 fokos sütőben készre sütjük. Jó étvágyat!!

feltét a tetejére

  1. A zsíron a hagymát megfonnyasztjuk. Hozzákeverjük a fűszerpaprikát, a chiliszószt, a ketchupot.
  2. Beleaprítjuk a bőrétől megfosztott kolbászhúst. Ízesítjük sóval, borssal, oreganóval, bazsalikommal, kakukkfűvel. A fokhagymát is beletörjük. Összefőzzük pár percig.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 348
elküldve: 1
receptkönyvben: 33
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
759 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
receptverseny: #HÁZIMENZA receptverseny
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: török
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas

egyéb elnevezések

török lepénykenyér,lepénykenyér magyarosan,magyaros lepénykenyér,lepénykenyér,sajtos lepénykenyér,kenyérke

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1162
kenyérliszt BL80 40 dkg
kukoricaliszt 10 dkg
instant élesztő 7 g
cukor 3 csipet
víz 150 ml
napraforgó olaj 8 ek
2 kávéskanál
sertészsír 1 ek
vöröshagyma 1 nagy db
fűszerpaprika 1 teáskanál
chiliszósz 5 ek
ketchup 3 ek
kolbász 10 dkg
fokhagyma 2 gerezd
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
oregánó 1 kk
kakukkfű 1 kk
bazsalikom 0.5 teáskanál
sajt 10 dkg