r
Nosalty Logó

Tormás burgonyasaláta gazdagon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Tormás burgonyasaláta gazdagon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 258 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2052 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1039 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    663 micro
Összesen 258 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    51.2 g

Zsír

  • Összesen
    122.2 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4385.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    1529 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    451 mg
  • Foszfor
    1184 mg
  • Nátrium
    1154 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1549.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1815 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    502 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1507 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    798 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8315 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5306 micro
Összesen 2052 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    358 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 87 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Lobogó, sós vízben puhára főzzük az apróbb szemű felezett burgonyákat. Ne főzzük szét őket teljesen! Ez idő alatt elkészítjük a saláta alapját.
  2. Egy nagy tálban összekeverjük a majonézes öntet hozzávalóit: a tejfölt, a majonézes tormát, a majonézt, a mustárt, a zöldfűszereket, az apróra vágott újhagymát, lilahagymát, szárzellert, almát, a reszelt citromhéjat és parmezánt. Sóval, borssal ízesítjük.
  3. Ez a keveréket hozzáadjuk a kifőtt, lecsepegtetett, kissé még langyos burgonyához és jó alaposan összeforgatjuk az egészet.
  4. 1-2 órára hűtőbe tesszük állni, de akár langyosan is fogyaszthatjuk. Friss zöldfűszerekkel és egy kevés cayenne borssal megszórva tálaljuk. Tökéletes köret húsok, halak mellé, de önmagában is megállja a helyét.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 53
  • Össznézettség: 1915
  • Feltöltés dátuma: 2023. november 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A burgonyasalátát mindenki kedveli, hiszen könnyen, gyorsan és változatosan készíthető. Leginkább a téli, kora tavaszi időszakban népszerű, de az év bármelyik szakában szuper választás. Az alábbi változat krémes-tormás majonézes öntettel, ropogós alma és zeller hozzáadásával, plusz friss kaporral és zöldfűszerekkel turbózva készült. Tökéletes az ünnepi asztalra köretként, de önmagában is kitűnő fogás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...