Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi krumplisaláta

Tavaszi krumplisaláta
Tavaszi krumplisaláta
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alaprecept ez volt, mert annyira gyönyörű, hogy mindenképp el szerettem volna készíteni én is. Persze azért változtattam ám rajta, nálam került bele tejföl és medvehagyma is, valamint az édeskömény helyett halványító zellert használtam. Isteni finom, könnyű, tavaszra hangolódó saláta, amivel simán jóllaksz!

hozzávalók / 2 adag

A salátához

Az öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

A salátához

  1. A burgonyát sós vízben megfőzzük. Fontos, hogy salátaburgonyát vagy főzni valót használjunk, mert így nem esik majd szét.
  2. Ha a burgonya megfőtt, akkor kihalásszuk őket a vízből, de ne öntsük ki, hiszen ugyanebben a vízben, néhány perc alatt megfőzhetjük a zöldbabot is. Ha ez is elkészült, akkor kiszedjük és hagyjuk kihűlni a burgonyával együtt.
  3. Közben a tojásokat is megfőzzük. (Én jobban szeretem ha a sárgája még krémes, így csak hat percig forraltam.)
  4. Az uborkákat felkarikázzuk, a zellert pedig félcentis darabokra szeleteljük.
  5. A kihűlt burgonyát kockákra vágjuk, és elkeverjük a többi zöldséggel, majd összeforgatjuk az öntettel. Félbevágott tojásokkal tálaljuk.

Az öntethez

  1. Az öntethez a zöldfűszereket egy késes betétű robotgépbe tesszük. A medvehagymával csak óvatosan, mert nagyon intenzív íze van!
  2. Fűszerezzük sóval, borssal, facsarunk bele egy egész kevés citromlevet is, majd hozzáadjuk a tejfölt és a majonézt is.
  3. Az egészet pürésítjük, majd kóstoljuk, és ha úgy érezzük, tovább ízesítjük a fűszerekkel vagy citromlével. Ha édeskésebb ízt szeretnénk, mehet bele több majonéz.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 5 343
elküldve: 1
receptkönyvben: 63
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
353 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szezon: tavasz
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc

egyéb elnevezések

zöldbabos burgonyasaláta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

505
burgonya 3 közepes db
zöldbab 400 g
kígyóuborka 1 közepes db
halványító zeller 2 közepes szár
főtt tojás 4 db
kapor 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
medvehagyma 0.5 csokor
tárkony 0 ízlés szerint
tejföl 3 ek
majonéz 2 ek
bors 0 ízlés szerint
1 csipet
citromlé 0.5 citromból nyert