Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Trikolor burgonyasaláta

Trikolor burgonyasaláta
Trikolor burgonyasaláta
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pürét már készítettem a fekete burgonyából, de még maradt belőle, és ebben a játékos színű burgonyasalátában használtam fel.

hozzávalók / 4 adag

A salátához

Az öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A három fajta burgonyát nagyon alaposan megtisztítjuk (ugyanis héjastól kerülnek a salátába), majd egy-másfél centiméter vastag karikákra vágjuk. Egy lábasba tesszük a krumpli karikákat a rozmaringággal, a babérlevéllel és két kávéskanál sóval. Annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje a burgonyát. Körülbelül 15 perc alatt puhára főzzük (vigyázzunk, nehogy túlfőzzük a burgonyát, mert akkor összetörik a salátában). Leszűrjük róla a vizet, félretesszük.
  2. Míg a burgonya fő, el tudjuk készíteni a salátaöntetet: a fehérborecetet összekeverjük a borssal, a mustárral és a sóval, a végén hozzákeverjük az olívaolajat. Addig keverjük, míg az olaj teljesen elvegyül a többi hozzávalóval.
  3. A meghámozott salottahagymát hajszálvékony karikákra vágjuk, a zellerszárat felszeleteljük, a petrezselymet pedig felaprítjuk. A burgonyára öntjük a dresszinget, majd hozzákeverjük a hagymát, a halványító zellert és a petrezselymet. Langyosan és hidegen egyaránt kínálható.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 27 459
elküldve: 2
receptkönyvben: 124
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
alkalom: karácsonyi hidegtálak
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

Háromszínű burgonyasaláta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Shroomer
Shroomer Sat, 2011-09-03 10:39

Ez egy nagyon szép és finom saláta, kipróbáltuk... Amennyiben a piros burgonya húsa is piros (pl. akkor, ha a 'Skót-felföldi vörös' nevű fajtából készítjük, akkor még színesebb az eredmény. Amennyiben színes húsú burgonyákat használunk, akkor érdemes héjastól főzni őket a rozmaringgal és csak főzés után felkarikázni, hiszen az antocianin jellegű színanyagaik vízoldhatóak és e hasznos vegyületek jó része távozik a főzővízzel.

206
fekete burgonya 250 g
burgonya 500 g
babérlevél 1 db
rozmaring 1 szál
2 kávéskanál
salottahagyma 1 db
halványító zeller 1 db
petrezselyem 0.5 csokor
fehérborecet 2 ek
olívaolaj 5 ek
fekete bors 0.5 teáskanál
dijoni mustár 2 teáskanál
1 kávéskanál