r
Nosalty Logó

Trikolor burgonyasaláta

Petra
Trikolor burgonyasaláta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

206
Kalória
3.3g
Fehérje
26.7g
Szénhidrát
10.3g
Zsír
133.5g
Víz
-
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
1.8g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 206 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 829 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 92 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1353.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    1183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    133.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 206 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5414.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    4732 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    106.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    534 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    415 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1240 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1405 micro
Összesen 829 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    595.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    520 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 92 kcal

Elkészítés

A salátához

  1. A három fajta burgonyát nagyon alaposan megtisztítjuk (ugyanis héjastól kerülnek a salátába), majd egy-másfél centiméter vastag karikákra vágjuk. Egy lábasba tesszük a krumpli karikákat a rozmaringággal, a babérlevéllel és két kávéskanál sóval. Annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje a burgonyát. Körülbelül 15 perc alatt puhára főzzük (vigyázzunk, nehogy túlfőzzük a burgonyát, mert akkor összetörik a salátában). Leszűrjük róla a vizet, félretesszük.
  2. A meghámozott salottahagymát hajszálvékony karikákra vágjuk, a zellerszárat felszeleteljük, a petrezselymet pedig felaprítjuk. A burgonyára öntjük a dresszinget, majd hozzákeverjük a hagymát, a halványító zellert és a petrezselymet. Langyosan és hidegen egyaránt kínálható.

Az öntethez

  1. Míg a burgonya fő, el tudjuk készíteni a salátaöntetet: a fehérborecetet összekeverjük a borssal, a mustárral és a sóval, a végén hozzákeverjük az olívaolajat. Addig keverjük, míg az olaj teljesen elvegyül a többi hozzávalóval.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p

Pürét már készítettem a fekete burgonyából, de még maradt belőle, és ebben a játékos színű burgonyasalátában használtam fel.

További receptek

Őszi saláta körtével

Nagyon változatos salátákat lehet ősszel is készíteni, igyekeztünk egy picit tartalmasabbat, hiszen került bele édesburgonya és cékla is. Amivel pedig megkoronáztuk az a sült ...

Vénusz

Virslis sültkrumpli-saláta

A krumplisaláta különösen népszerű a közép-európai konyhákban, így Magyarországon is. Az étel alapja a burgonya, amelyet általában hagymával, savanyú uborkával illetve majonézes ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek