Nosalty Logó

Tonhalas tésztasaláta Anita konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tonhalas tésztasaláta Anita konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 746 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 2981 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 271 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    52.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1199.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    797 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 746 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.1 g

Zsír

  • Összesen
    210.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4797.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    836 mg
  • Nátrium
    3189 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    443.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    689 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    1048 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2000 micro
Összesen 2981 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 271 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, egy kevés olajat öntünk rá, és hagyjuk kihűlni.
  2. A zöldbabot kb. 3 cm-es darabokra vágjuk, megpároljuk, majd hideg vízzel leöblítjük.
  3. Egy tálban elkeverjük a majonézt, mustárt, tárkonyt és borsot, hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott hagymát.
  4. Egy nagyobb tálba tesszük a tésztát, hozzákeverjük a zöldbabot, a tonhalat (ízlés szerinti nagyságúra darabolva), majd leöntjük a majonézes keverékkel. Adhatunk hozzá olívabogyót is.
  5. Tálalás előtt min. 2 órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11273
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 19.

Ajánló

Általában előző este készítem el, másnapra nagyon finom.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a salátát évek óta készítem már, a felnőtteknek nagyon szokott ízleni. Idén a kislányom is megkóstolta, és csatlakozott a rajongók táborához. Általában mindig akkor készül, amikor a barátnőm (volt kolléganőm) ellátogat hozzánk kis családjával. Hogy ízemlékekről is essék szót: ezt a salátát még régen "dolgozós" koromban vittem be a munkahelyemre egy-egy névnap alkalmával. Viszonylag gyorsan összeüthető (csak az "érési" időt kell kivárni), és mivel tészta is van benne, tartalmasabb, mint a csak zöldséget tartalmazó saláták.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.