r
Nosalty Logó

Tonhalas-burgonyás pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tonhalas-burgonyás pite
adag
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 474 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1897 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 126 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    961.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    193 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 474 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    111.2 g

Zsír

  • Összesen
    91.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    689 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3844.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    757 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    1385 mg
  • Nátrium
    1252 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    771.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    648 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    152 mg
  • D vitamin:
    533 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    576 mg
  • Retinol - A vitamin:
    611 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    304 micro
  • β-crypt
    191 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2022 micro
Összesen 1897 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 126 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, burgonyanyomóval összetörjük. A vajjal és a liszttel összegyúrjuk.
  2. A tésztát egy 20 cm átmérőjű lapos sütőformába nyomkodjuk úgy, hogy pereme is legyen. Előmelegített sütőben 20 percig elősütjük.
  3. A töltelékhez egy serpenyőben a felhevített olajban megpirítjuk a hagymát, a fokhagymát és a paprikát, majd a keveréket a tésztára kanalazzuk. Tetejére szórjuk a tonhalat és a kukoricát.
  4. A tejet elkeverjük a felvert tojással, kaporral, sóval, borssal ízesítjük, majd ráöntjük a halas kukoricára. A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal.
  5. Visszatesszük a sütőformát a sütőbe, míg a töltelék megszilárdul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 184
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9374
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 27.

Ajánló

A kész burgonyás lepényeket kaporral és citromgerezdekkel díszítjük, és fejes salátával tálalhatjuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nincs sztorija. Ha jó sztorikat szeretnétek, olvassátok Nemnagykunsztot:-)!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek