Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Texasi sajtfűrészes

Texasi sajtfűrészes
Texasi sajtfűrészes
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Texasi sajtos sült burgonya a becsületes neve, mi feljebb említett módon neveztük el a burgonya típusa miatt. Önálló ételként fogyasztható, de akár sörkorcsolyaként is népszerű bárokban. Az öntet eredetileg egy salátaöntet, melynek számos variációja akad, de közkedvelt egyéb ételekhez is. Pl: sült csirke falatokhoz, zöldségtálakhoz, hamburgerhez, burgonyás ételekhez.

hozzávalók / 2 adag

A sajtfűrészeshez

A ranch mártogatóhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A baconszeleteket kisütjük. Míg sülnek, felkockázzuk a hagymaszeleteket, a paprikát felkarikázzuk, a mártogatóst kikeverjük a megadott hozzávalókkal, ízlés szerint fűszerezzük, a krumplinak pedig olajat hevítünk.
  2. A szalonnákat papírtörlővel bélelt tányérra szedjük, majd feldaraboljuk vagy összetördeljük.
  3. A fagyasztott burgonyát bő olajban aranybarnára sütjük. Míg sül a krumpli, egy kislábosba tesszük a sajtot, és felolvasztjuk. Amikor már kellőképp megolvadt, a tejet folyamatos kevergetés közben hozzáadagoljuk, simára keverjük.
  4. A burgonyát papírtörlővel bélelt tányérra szedjük, leitatjuk a felesleges olajat, majd egy másik tányérra halmozzuk. Megsózzuk, borsozzuk, ráöntjük az olvasztott sajtot, megszórjuk a szalonnával, hagymával, és paprikával.
  5. A ranch öntetet külön tálkában helyezzük a tányérra, tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 28 619
elküldve: 2
receptkönyvben: 685
elkészítve: 11/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Zuzu

Mióta szakács: 2010.03.13.
49 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

texasi sajtos sült burgonya, sajtos sült burgonya, sült burgonya sajttal és szalonnával

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

agicca.92
Ágica-92 / agicca.92 Mon, 2012-10-29 13:25

Kedves Zuzu!
Nagyon tetszenek a receptjeid, legszívesebben mindent megkóstolnék:)) Tudod, hogy ez nem idetartozik, de látom, hogy New Yorkban élsz. Már nagyon rég óta szeretnék eljutni, és most úgy néz ki lenne is rá lehetőségem, de senkit nem ismerek kintről. Azt szeretném megkérdezni, esetleg nem tudsz kiadó lakást 2 hétre, vagy valami nagyon olcsó szállást? bocsánat, ha ha túl tolakodó vagyok az ilyesfajta kérdéseimmel, és előre is köszönöm: Ági:)

Xamóca
Xamóca Sun, 2012-07-01 14:41

Én ActyFryba szoktam hozzá készíteni a burgonyát olaj nélkül, így annyira nem hizlaló:)
Bár Én olajban nem is szeretem egyébként sema krumplit, így sokkal ropogósabb:) A receptre visszatérve kb havonta elkészítésre kerül ha valami gyors ebédet szeretnék összedobni:) Egyik kedvencem:)

ESZBÉ
ESZBÉ Sun, 2012-04-01 12:28

Imádom! Szoktam hozzáadni egy kis szeletelt gombát is.

Tinka87
Tinka87 Thu, 2011-06-16 23:48

Azt szeretném kérdezni, hogy ha a hagymát és a paprikát (nem a receptben említetett, hanem kaliforniait) is megpirítom a tűzön, az vajon ugyanolyan jó lesz, mintha nyersen tálaltam volna? :)

Zuzu
Zuzu / Zuzu Tue, 2011-04-12 22:05

Valóban nem diétás étel,de néha belefér a menübe:)
üdv:Zuzu

maxcot
maxcot Thu, 2010-10-07 15:55

Kedves Zuzu!

Köszönöm az isteni élményt amit átélt a család e remekmű elfogyasztásával!
További jó sütést-főzést, kífogom próbálni a többi receptedet is!
Üdv:Reni

Zuzu
Zuzu / Zuzu Thu, 2010-10-07 21:34

Szia Reni!
Örülök,hogy tetszik és izlett is,remélem találsz még kedvedre valót:)
üdv:Zuzu

nita.b
Anita / nita.b Tue, 2010-09-21 11:12

Nagyon tetszik a név és a fotó. Olyan jókat mosolygok rajta. Köszi, hogy feltöltötted! :-)

Zuzu
Zuzu / Zuzu Tue, 2010-09-21 15:46

Kedves nita!
Örülök,hogy jókedvre derültél:)
üdv:Zuzu

sz.ildiko
Sweetie Pie / sz.ildiko Tue, 2010-09-21 09:47

Ez nagyon vicces név :DDDDDD És az étel sem utolsó....

A bő forró olaj dologhoz:
Lányok-fiúk! Bármilyen félkész fagyasztott hasábkrumpli elkészíthető simán zománcos tepsiben, forró sütőbe betéve (az is amire nincs ráírva), jó 20-25 perc alatt. Menet közben egyszer-kétszer megrázod, és olyan lesz, mint az olajban sült, kivéve, hogy nem olajban sült :) Van abban már elég zsiradék az elősütés miatt.

Zuzu
Zuzu / Zuzu Tue, 2010-09-21 15:45

Kedves Ildikó!
Én évekig készitettem sütőben sült krumpli,de szerintem olajban az igazi.Sokkal finomabb lesz,és ha papirtörlőre szeded ki,illetve már eleve forró olajba teszed,nem lesz extrán olajos.
Persze érdemes kipróbálni a sütőben sült változatot is,kinek ez,kinek az a módszer válik be.
További jó sütést-főzést!:)
üdv:Zuzu

sz.ildiko
Sweetie Pie / sz.ildiko Tue, 2010-09-21 17:49

Igen, igazad van! Természetesen olajban az igazi. De egyszerűen nem visz rá a lélek, hogy úgy csináljam, hiszen ebből is sül ki menet közben olaj, attól lesz szép világosra, aranysárgára sült, tehát már így is van benne felesleg :) Ha csak annyi áldozatot hozok egy jó étellel a + kilók elkerüléséért, hogy nem 100 %-ban tökéletes, hanem csak 97,8 %-os sült krumplit eszem, akkor én biza bevállalom :D Így nyugodtabban eszem meg utána a pudingot :P

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-09-21 09:04

Hát ez nagyon bejövős kaja! Imádni fogom! Köszi az ötletet!!!

Zuzu
Zuzu / Zuzu Tue, 2010-09-21 15:39

Kedves Tigrisbugris!
Örülök,hogy tetszik a recept!:)
üdv:Zuzu

1292
burgonya 20 dkg
cheddar sajt 10 dkg
tej 0.5 dl
bacon 4 szelet
jalapeño 1 ek
lila hagyma 0.25 kis fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl
tejföl 0.5 dl
majonéz 2 ek
kefir 0.5 dl
fokhagymapor 0.25 teáskanál
vöröshagyma 2 g
zellersó 0.25 teáskanál