r
Nosalty Logó

Töltött virág Iluskától

Iluska
Töltött virág Iluskától
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

kelt tészta

töltelék

839
Kalória
26.9g
Fehérje
110.9g
Szénhidrátok
30.9g
Zsír
134.4g
Víz
130.4g
Koleszterin
4.9g
Rost
8.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

kelt tészta

töltelék

Összesen 839 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

kelt tészta

töltelék

Összesen 3356 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

kelt tészta

töltelék

Összesen 219 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1562.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    935 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    134.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 839 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.6 g

Zsír

  • Összesen
    123.6 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    521 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6249.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    831 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    1226 mg
  • Nátrium
    3738 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    443.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    537.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    424 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    498 micro
  • Kolin:
    455 mg
  • Retinol - A vitamin:
    407 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    128 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1208 micro
Összesen 3356 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 219 kcal

Elkészítés

kelt tészta

  1. A cukros, langyos tejből 1 evőkanálnyit elvéve, felfuttatjuk az élesztőt. A tészta alapanyagait összegyúrjuk, dagasztjuk (felfutott élesztővel). Letakarva megkelesztjük kb. 1 óra alatt.
  2. Ha megkelt, lisztezett deszkán 1 cm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a fokhagymás tejföllel. Megszórjuk a lila hagymával, füstölthús-kockákkal, kukoricával, sajtot reszelünk rá. Majd feltekerjük. Éles késsel, háromszögeket vágunk, és virág alakban a sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk.
  3. Egy evőkanál tejföllel elkeverjük a tojássárgáját, és ezzel megkenjük a tetejét. Megszórjuk szezámmaggal. Betoljuk a hideg sütőbe, és hagyjuk megkelni. 190-200 c-fokon barnára sütjük. Jó étvágyat!

töltelék

  1. A tejfölt elkeverjük az átnyomott fokhagymával, kevés sóval. Az olajban kissé megpirítjuk az apróra vágott füstölt húst. A lila hagymát apróra vágjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Aki szeret főzőcskézni vagy sütögetni, annak külön örömet jelent, ha valamivel elkészül, és mikor a család meglátja; mindenkinek tetszik a látvány...... és ha meg is kóstolják, nem győzi hallgatni a dicséreteket...... na ezért érdemes tevékenykedni a konyhában!!! :-))))

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...