r
Nosalty Logó

Kalapos pizza

Mandula
Kalapos pizza
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

​A fűszeres túróhoz

​A pizzakrémhez

​Továbbá

632
Kalória
18.8g
Fehérje
10.2g
Szénhidrát
57.2g
Zsír
121.1g
Víz
193.3g
Koleszterin
811.7mg
Élelmi rost
6.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

​A fűszeres túróhoz

​A pizzakrémhez

​Továbbá

Összesen 632 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

​A fűszeres túróhoz

​A pizzakrémhez

​Továbbá

Összesen 3777 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

​A fűszeres túróhoz

​A pizzakrémhez

​Továbbá

Összesen 256 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1656.4 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    167 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    788 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    121.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    429 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    421 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    96 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 632 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.9 g

Zsír

  • Összesen
    343.2 g
  • Telített zsírsav
    203 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9938.5 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    1042 mg
  • Vas
    1004 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    1615 mg
  • Nátrium
    4729 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    726.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2572 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    470 micro
  • Kolin:
    411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2523 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    557 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    575 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 3777 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672.9 g
  • Cink
    89 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    68 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    41 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    39 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 256 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. 2 dl tejet meglangyosítunk, feloldunk benne 1 tk cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. A főtt krumplit nagy tálba reszeljük, vagy alaposan összetörtjük. Rászórjuk a lisztet, megsózzuk.
  3. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd a krumplival is összekeverjük. Fészket csinálunk a közepébe, beleütünk 2 tojást, beleöntjük a tejfölt és a felfuttatott tejes élesztőt. Összegyúrjuk, ha kell, még folyadékot/lisztet teszünk hozzá, és szép fényesre dolgozzuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  4. Közben elkészítjük a töltelékeket:A túrót összetörjük, 2-3 ek tejföllel és 1 kk sóval krémesre keverjük. Hozzáadunk egy vékony szelet apróra vágott bacont, fél fej picire kockázott vöröshagymát és finomra vágott fokhagymát. A zöldfűszerekkel ízlés szerint fűszerezzük, jól elkeverjük. A pizzakrémhez ahozzávalókat homogénre keverjük, ízlés szerint fűszerezzük. Vágunk még némi bacont, kolbászt, sajtot, olajbogyót.
  5. A tészta összeállítása:A tésztát 4 részre osztjuk. Mindegyiket egymás után félujjnyi vastagra nyújtjuk, nagyobb átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A korongok felére tölteléket halmozunk: a túrós jó magában is, de tehetünk rá sajtot, szalonnát, kolbászt is, a pizzásra pedig mindenképpen tegyünk sajtot és olívabogyót, de a többit se sajnáljuk. Fedjük be őket egy-egy üres tésztalappal, jól nyomkodjuk le.
  6. Kenjük meg felvert tojásra, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire őket.
  7. Hideg sütőbe tegyük őket, lassan melegítsük fel 200 °C-ra, és süssük őket aranybarnára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40

Ami jó, azt szabad ismételni.:) A piknik pite múltkori sikerén felbuzdulva álltunk neki újra - ezúttal más tésztával, új töltelékekkel, és kicsit más dizájnnal. A pityókás piknik pite elnevezés is jól illene egyik-másik példányra.:)

Nosalty stories

További receptek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...