r
Nosalty Logó

Gesztenyés-diós falatka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Gesztenyés-diós falatka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A diótöltelékhez

Összesen 719 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A diótöltelékhez

Összesen 6475 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A diótöltelékhez

Összesen 364 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 719 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.7 g

Zsír

  • Összesen
    350.4 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    171 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3316.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    589 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    528 mg
  • Foszfor
    1735 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    736.8 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1871 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    616 micro
  • Kolin:
    651 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1762 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1285 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    794 micro
Összesen 6475 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 364 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A diótöltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta: a lisztet mély tálba öntjük, a közepébe mélyedést készítünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, porcukrot, olvasztott margarint, vaníliás cukrot, narancshéjat, tojássárgáját, és a langyos tejjel összegyúrjuk, hogy sima tésztát kapjunk.
  2. Kissé meglisztezzük, és hűvős helyre tesszük 15 percre.
  3. Addig elkészítjük a töltelékeket. A cukrot vízzel 1 percig forraljuk, majd a diókeverékre öntjük az ízesítők hozzáadásával, és belereszeljük kislyukú reszelőn a gesztenyemasszát, összekeverjük, és langyosra hűtjük.
  4. A tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és 4 cipót formálunk belőle. Egyesével 5 mm vastagságú téglalappá nyújtjuk, és a töltelékkel egyenletesen megkenjük.
  5. A két rövid oldalát felhajtjuk a töltelékre, majd feltekerjük, és kicsit hengergetjük, hogy szép egyenletes legyen.
  6. Ezután a rudakat 2 cm-esre felkarikázzuk, és egy 18x25 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Megkenjük az 1 tojás + 1 tojássárgájával.
  7. Előmelegített sütőben 20 perc alatt szép pirosra megsütjük, porcukorral hintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3938
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 01.

Ajánló

Tudom ajánlani hétköznapokra, hétvégére, akár összejövetelekre is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyés-diós falatka
Gabimami58 139 recept

Csupán annyi a story, mikor először láttam, értetlenül néztem én is. Megkínáltak vele, s mikor ettem belőle, akkor jöttem rá a töltelékre, hogy van a tészta ráhajtva és úgy hengerré tekerve. Így készítettem el, és nagyon ízlett mindenkinek. Ezután is így készítem az újabb reciket, mert van még sok új, melyeket kaptam megint.

Hozzávalók

A tésztához

A diótöltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!