Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés-diós falatka

Gesztenyés-diós falatka
Gesztenyés-diós falatka
70 perc / előkészület: 50 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csupán annyi a story, mikor először láttam, értetlenül néztem én is. Megkínáltak vele, s mikor ettem belőle, akkor jöttem rá a töltelékre, hogy van a tészta ráhajtva és úgy hengerré tekerve. Így készítettem el, és nagyon ízlett mindenkinek.

Ezután is így készítem az újabb reciket, mert van még sok új, melyeket kaptam megint.

hozzávalók / 9 adag

A tésztához

A diótöltelékhez

ajánlat

Tudom ajánlani hétköznapokra, hétvégére, akár összejövetelekre is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tészta: a lisztet mély tálba öntjük, a közepébe mélyedést készítünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, porcukrot, olvasztott margarint, vaníliás cukrot, narancshéjat, tojássárgáját, és a langyos tejjel összegyúrjuk, hogy sima tésztát kapjunk.
  2. Kissé meglisztezzük, és hűvős helyre tesszük 15 percre.
  3. Addig elkészítjük a töltelékeket. A cukrot vízzel 1 percig forraljuk, majd a diókeverékre öntjük az ízesítők hozzáadásával, és belereszeljük kislyukú reszelőn a gesztenyemasszát, összekeverjük, és langyosra hűtjük.
  4. A tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és 4 cipót formálunk belőle. Egyesével 5 mm vastagságú téglalappá nyújtjuk, és a töltelékkel egyenletesen megkenjük.
  5. A két rövid oldalát felhajtjuk a töltelékre, majd feltekerjük, és kicsit hengergetjük, hogy szép egyenletes legyen.
    Ezután a rudakat 2 cm-esre felkarikázzuk, és egy 18x25 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Megkenjük az 1 tojás + 1 tojássárgájával.
  6. Előmelegített sütőben 20 perc alatt szép pirosra megsütjük, porcukorral hintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 39x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 624
elküldve: 2
receptkönyvben: 89
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabimami58

Mióta szakács: 2012.04.06.
139 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, szilveszter
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyés diós tekercs, gesztenyés-diós falatok, kelt tészta gesztenyével és dióval töltve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

719
finomliszt 50 dkg
margarin 20 dkg
porcukor 5 dkg
élesztő 2 dkg
tej 1.5 dl
tojássárgája 1 db
vaníliás cukor 1 teáskanál
narancshéj 0.5 ek
citromhéj 0.5 ek
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
dió 25 dkg
fahéj 1 kk
gesztenyemassza 25 dkg
cukor 15 dkg
narancshéj 0.5 narancsból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
víz 1 dl
1 csipet