Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött tök 10. - almás

Töltött tök 10. - almás
Töltött tök 10. - almás
85 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ilyenkor nyáron igyekszem sok szakácstársammal együtt, minél több gyümölcsöt, zöldséget tenni a család asztalára. Nálunk a férfiakkal nagyon nehéz dolgom van, hiába papolok én, hogy nagyon egészséges, meg szüksége van a szervezetünknek rostokra, nem mindig használ!
Ezért szoktam valamit belecsempészni, amitől kicsit más, és így beléjük tudom diktálni. Így megpróbálkoztam az almával és nekem is jobban ízlett.

hozzávalók / 5 adag

A tökhöz

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Nagyon finom a mentás limonádé jéggel, vagy jól behűtött almalé!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított tököt hosszában kettévágjuk, kanállal kiszedjük a belsejét, és sós, ecetes vízben addig főzzük, amíg villával könnyedén meg tudjuk szúrni.
  2. A töltelékhez a vöröshagymát 3 ek olajon megdinszteljük. Beletesszük a darált húst, zsírjára dinszteljük, ízlés szerint fűszerezzük.
  3. Ha kész, hozzáadjuk a rizst, a reszelt tököt, a reszelt almát, a tejfölt és a kaprot. Ha szükséges, utánaízesítjük.
  4. Egy kiolajozott, hőálló edénybe egymás mellé tesszük a két fél tököt.
  5. A tölteléket a tökökbe rendezzük.
  6. A tetejére való hozzávalókat csomómentesítjük, és leöntjük vele a megtöltött tököket.
  7. Forró sütőben, pirosra sütjük.

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 646
elküldve: 1
receptkönyvben: 53
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

darált húsos-reszelt almás töltött tök, tejfölös-kapros tök almás-húsos töltelékkel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

581
közönséges tök 1.2 kg
1 ek
ecet 1 ek
darált sertéshús 40 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
rizs 10 dkg
közönséges tök 20 dkg
alma 4 db
tejföl 2 ek
kapor 1 ek
tejföl 4 dl
tojás 1 db
finomliszt 2 evőkanál
kapor 1 tk
ételízesítő 1 teáskanál