r
Nosalty Logó

Töltött tök kapormártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Wendy
Töltött tök kapormártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Töltött tök

Kapormártás

Összesen 727 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Töltött tök

Kapormártás

Összesen 2912 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Töltött tök

Kapormártás

Összesen 80 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    45.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1221.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    552 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    638.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    400 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1037 micro
Összesen 727 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.9 g

Zsír

  • Összesen
    182.3 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    733 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4885.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    1200 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    633 mg
  • Foszfor
    2207 mg
  • Nátrium
    652 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.3 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    2555.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1600 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    437 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    628 micro
  • Kolin:
    632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    783 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1350 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4148 micro
Összesen 2912 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 80 Kcal

Hozzávalók

Töltött tök

Kapormártás

Elkészítés

Töltött tök

  1. Meghámozzuk a tököket, magjukat kivájjuk, és hosszában kettévágjuk őket. Betesszük egy nagy lábasba, és felöntjük vízzel. Ízlés szerint sózzuk, és hozzáadjuk az ecetet is. A forrástól számítva 5 percig főzzük, utána lecsöpögtetjük, és átemeljük egy tűzálló tálba. A tök főzővizéből félreteszünk kb. 1 dl-t.
  2. A rizst megfőzzük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  3. A hagymát felkockázzuk, és az olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, az áttört fokhagymát, a tojást, a rizst, a kapor felét, sót, borsot. Jól összedolgozzuk, és a fél tökökbe töltjük. (A húst nem szükséges előtte megsütni, de ha valaki úgy szeretné, akár azt is lehet, ekkor az alábbi sütési idő lerövidül.)
  4. A tökök alá öntünk egy kis vizet (2 dl), majd alufóliával lefedjük, és betesszük a sütőbe a tálat. Hőlégkeveréssel 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük, pároljuk.
  5. A mártáshoz egy lábasba tesszük a vajat, felolvasztjuk, majd a maradék kaprot kicsit megpirítjuk benne. Felengedjük a félretett tök főzővizével, hozzáadjuk a citromlét, és felforraljuk.
  6. A tejfölt elkeverjük a liszttel. A mártás levéből 1-2 kanállal a tejfölhöz teszünk, majd az egész tejfölt beleöntjük a kapros mártásba. Besűrítjük.
  7. A tököt kivesszük, és a mártással leöntve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 22
  • 7 napos nézettség: 278
  • Össznézettség: 29798
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy régi, 2000-es Nők Lapjában találtam a receptet. Lajos Maritól származik. Azóta rengetegszer elkészítettem. Nagyon finom és egészséges.

Hozzászólások (2)

Timcyykee

Nagyon finom! :)

Törölt felhasználó

Elkészítettem potosan a leírás szerint azzal a különbséggel,hogy darált marha-csirkehúst használtam és szórtam a tetejére egy jevés reszelt sajtot is! Nagyon finom!!

Hozzávalók

Töltött tök

Kapormártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mert a kajszibarackból vétek csak lekvárt készíteni

Bár a kajszibarack a nyár egyik legfontosabb gyümölcse, hiszen a magyarok egyik legkedveltebb lekvárja készül belőle, és a pálinkák között is előkelő helyet foglal el, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, milyen sokféle finomság alkotóeleme lehet még.