r
Nosalty Logó

Töltött dagadó egyszerűen

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Töltött dagadó egyszerűen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 923 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 5537 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 325 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    87.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    515.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    147 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    379 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    904 micro
Összesen 923 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    184.3 g

Zsír

  • Összesen
    525.6 g
  • Telített zsírsav
    188 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    2161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3095.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    387 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    1176 mg
  • Nátrium
    1240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    881.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1119 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    740 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    1712 mg
  • Retinol - A vitamin:
    929 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2274 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5424 micro
Összesen 5537 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 325 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha leleményesek voltunk, akkor már a hentesnek szóltunk, hogy vágja ki a zsebecskét a húson, amibe tölteni tudunk, ha nem, akkor ezt most meg kell tennünk, mielőtt bármihez is hozzákezdenénk!
  2. 10 tojást megfőzünk, majd ha kész, megpucoljuk és kockákra vágjuk.
  3. Hozzákeverjük a fűszereket, majd 2 nyers tojással egybegyúrjuk. Ezt a masszát töltjük a dagadóba.
  4. A húst tepsibe fektetjük, előmelegített sütőbe toljuk, és 1 órát fólia alatt, majd 20 percet fólia nélkül kis lángon megsütjük.
  5. Krumplipürével tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 17175
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A világ legegyszerűbben elkészíthető dagadója. Sok receptet kerestem dagadóhoz az interneten, de mind gombás, májas vagy egyéb olyan ízesítésű volt, amit a család minimum 1 tagja nem szeret.  Így hát tojásos dagadó készült. Nem sok előkészületet igényel, mégis nagyon finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Süss, főzz és nyerj a Rögös túróval!

A magyar gasztronómiát több olyan alapanyag is különlegessé teszi, amit a világ más pontjain egyáltalán nem vagy teljesen más módon használnak. Ilyen például a Rögös túró. Páratlan tejtermékünket csak a Kárpát-medencében állítják elő, éppen ezért a belőle készített ételek is egyedülállóak. Itt a lehetőség, hogy ezekkel az izgalmas fogásokkal nyerj! (x)

Hirdetés

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.