Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött dagadó Kattikától

Töltött dagadó Kattikától
Töltött dagadó Kattikától
120 perc / előkészület: 20 perc sütés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ünnepi menü része lehet ez a fogás.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, aprítjuk, és kevés olajon megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott gombát, és együtt dinszteljük tovább.
  3. A zsemlét beáztatjuk vízbe, jól kicsavarjuk, és hozzákeverjük a darált húshoz, amihez szintén hozzáadjuk a dinsztelt hagymás gombát, a tojást, a felkockázott paprikát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, fűszerezzük sóval, borssal.
  4. Megtöltjük a töltelékkel a dagadót, a széleit összevarrjuk, sózzuk, borsozzuk.
  5. Egy tepsibe tesszük sülni 1 ek zsírral, és aláöntünk kb. 2 dl fehérbort.
  6. Letakarjuk, majd miután megpuhul (kb. 90 perc), levesszük a fóliát, és hagyjuk jól megpirulni.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 129
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kattika

Mióta szakács: 2011.11.07.
126 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

gombával töltött dagadó, sertésdagadó darált hússal töltve, gombás-húsos dagadó

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1741
sertésdagadó 2 kg
vöröshagyma 1 közepes fej
darált sertéshús 20 dkg
gomba 20 dkg
zsemle 1 db
tojás 1 db
paprika 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
napraforgó olaj 1 ek
sertészsír 1 ek
fehérbor 2 dl