r
Nosalty Logó

Rozmaringos töltött dagadó

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Rozmaringos töltött dagadó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 1370 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 8210 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 407 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    127.7 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    571.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1399 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1397 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    17 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 1370 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    236.7 g

Zsír

  • Összesen
    766.4 g
  • Telített zsírsav
    276 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3426.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    1159 mg
  • Nátrium
    1646 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    888.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8396 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    43 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1623 micro
  • Kolin:
    788 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8381 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    489 micro
Összesen 8210 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    415 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    415 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 407 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat vágjuk apróra, tegyük bele egy nagy tálba, tegyük hozzá a tojásokat, a fokhagymát, a petrezselymet és a fűszerkeveréket, és tegyünk bele zsemlemorzsát. Ezeket alaposan gyúrjuk össze.
  2. A dagadót a masszával töltjük meg, hústűvel vagy fogpiszkálóval a végét összetűzzük, és a tepsibe rakva kevés rozmaringgal, füstölt szalonnát tegyünk a tetejére. (Én sütőzacskóban sütöttem meg, mert abban az íz megmarad, meg gyorsabban megsül.)
  3. Tegyük be a sütőbe, és 170 fokon 1 órán át sütjük, amíg a teteje szép piros nem lesz. Tálalásnál a húst kb. egy cm vastagságúra szeleteljük, és hasábburgonyával vagy rizzsel kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7604
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az újságban találtam ezt a receptet, csak egy kicsit átvariáltam. A páromnak ízlet nagyon, meg nekem is. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek