r
Nosalty Logó

Zöldséges-májas töltött dagadó

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Manuel Calavera
Zöldséges-májas töltött dagadó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 1638 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 6550 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 287 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.4 g

Zsír

  • Összesen
    152.8 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    774.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2396 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    422 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2095 micro
  • α-karotin
    1245 micro
  • β-karotin
    2984 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    25 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 1638 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    197.7 g

Zsír

  • Összesen
    611.2 g
  • Telített zsírsav
    215 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3099.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    1418 mg
  • Nátrium
    1044 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1292.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9584 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    42 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1689 micro
  • Kolin:
    829 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8380 micro
  • α-karotin
    4979 micro
  • β-karotin
    11938 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    101 micro
  • Lut-zea
    853 micro
Összesen 6550 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    218 micro
  • β-karotin
    523 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 287 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A dagadót felszúrjuk óvatosan (ha nem tudjuk megcsinálni, kérjük meg a hentest!).
  2. A zöldségeket egészen apró, 1-3 mm-es kockákra vágjuk. A májat is felvágjuk minél apróbbra.
  3. A zöldségeket és a májat megpároljuk-pirítjuk az olívaolajon, sózzuk, borsozzuk.
  4. A májas zöldséget kihűtjük, hozzákeverjük a tojásokat.
  5. Megtöltjük a dagadót, a végét lezárjuk egy hústűvel.
  6. Sűrűn locsolgatva készre sütjük.
  7. Kb. 15 perc pihentetés után felszeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 59
  • Össznézettség: 82360
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 31.

Ajánló

Azoknak ajánlom, akiknek túl nehéz a hagyományos kenyeres töltelék.

Receptkategóriák

Zöldséges-májas töltött dagadó
Manuel Calavera 20 recept

Újfajta tölteléket szerettem volna kitalálni a dagadóhoz, amiben nincs kenyér.

Hozzászólások

Manuel Calavera

Köszönöm!

Wanda

Kedves Manuel! Nagyon guszta a recept. Imádjuk a töltött dolgokat :-) Kerestem Valentin-napra valami fincsi húsit, ami nem túl ünnepi,de mégis eltér kicsit a hétköznapi megszokott ételekt?l. Ezt találtam, biztos fincsi lesz. Köszi a receptet. Üdv: Erika

Manuel Calavera

remélem ízleni fog! sok sikert az elkészítéséhez!

vica takacs

Most már csak azt kéne tudni, hogy a hozzávalók mennyi dagadóhoz elég? 1 kg, vagy kevesebb? ez még kéne a recepthez.

Manuel Calavera

Ez egy egész sertésdagadóhoz való mennyiség. Az kb 1,2-1,5 kg. ügyesen fel kell szúrni/szúratni, hogy minél több töltelék férjen bele, de ne lyukadjon ki sehol. A dagadó nem kilóra van, hanem darabra.

vica takacs

59 éves vagyok tudom, hogy db-ra van, csak kb kell tudni, hogy mekkora darabot kérjek.Én úgy szoktam, hogy mondom a hentesnek milyen súlyra gondoltam.Ugye bár nem mindegy, hogy mekkora dagadót veszek. Tehát, ha a többi hozzávalóhoz írsz adagot, akkor nem árt oda irni a dagadó mennyiségét sem.De különben köszi a választ.

Törölt felhasználó

Én ma elkészítettem, a megadott alapanyagokon kívül tettem még hozzá 2 gerezd fokhagymát, és 2 f?tt tojást apróra vágva, valamint a megtöltött hús tetejét bacon szalonnával borítottam be, és pataki-tálban sütöttem!! Nagyon-nagyon finom lett, a családomnak holnap már süthetek újra!!! Ajánlom a nem paleósoknak is!!! :) :)

bobbibrown

Kedves Manuel! A tojást megf?zve kell hozzátenni, vagy nyersen? Nagyon jól néz ki, meg szeretném sütni.

Manuel Calavera

nyersen kell hozzákeverni. sütés közben kicsapódik a fehérje, és így összefogja a tölteléket.

bobbibrown

Köszönöm a gyors választ. Erre tippeltem. Továbbra is nagyon jól néz ki.

vmzsuzsa

Nagyon finom lett. Kicsit kevesebb gombát és májat tettem bele, de volt még benne darált pulykahús is, meg pirított bacon. Az alapötlet nagyon tetszett, hogy nincs benne zsemle. Utána már variálható a recept, gondolom. Köszi a receptet. Zsuzsa.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?