r
Nosalty Logó

Zöldséges-májas töltött dagadó

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Manuel Calavera
Zöldséges-májas töltött dagadó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 1638 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 6550 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 287 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.4 g

Zsír

  • Összesen
    152.8 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    774.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2396 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    422 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2095 micro
  • α-karotin
    1245 micro
  • β-karotin
    2984 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    25 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 1638 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    197.7 g

Zsír

  • Összesen
    611.2 g
  • Telített zsírsav
    215 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3099.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    1418 mg
  • Nátrium
    1044 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1292.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9584 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    42 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1689 micro
  • Kolin:
    829 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8380 micro
  • α-karotin
    4979 micro
  • β-karotin
    11938 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    101 micro
  • Lut-zea
    853 micro
Összesen 6550 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    218 micro
  • β-karotin
    523 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A dagadót felszúrjuk óvatosan (ha nem tudjuk megcsinálni, kérjük meg a hentest!).
  2. A zöldségeket egészen apró, 1-3 mm-es kockákra vágjuk. A májat is felvágjuk minél apróbbra.
  3. A zöldségeket és a májat megpároljuk-pirítjuk az olívaolajon, sózzuk, borsozzuk.
  4. A májas zöldséget kihűtjük, hozzákeverjük a tojásokat.
  5. Megtöltjük a dagadót, a végét lezárjuk egy hústűvel.
  6. Sűrűn locsolgatva készre sütjük.
  7. Kb. 15 perc pihentetés után felszeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 688
  • Tegnapi nézettség: 37
  • 7 napos nézettség: 257
  • Össznézettség: 97807
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 31.

Ajánló

Azoknak ajánlom, akiknek túl nehéz a hagyományos kenyeres töltelék.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi főételek

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Manuel Calavera 20 recept

Újfajta tölteléket szerettem volna kitalálni a dagadóhoz, amiben nincs kenyér.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...