Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges-májas töltött dagadó

Zöldséges-májas töltött dagadó
Zöldséges-májas töltött dagadó
100 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Újfajta tölteléket szerettem volna kitalálni a dagadóhoz, amiben nincs kenyér.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Azoknak ajánlom, akiknek túl nehéz a hagyományos kenyeres töltelék.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A dagadót felszúrjuk óvatosan (ha nem tudjuk megcsinálni, kérjük meg a hentest!).
  2. A zöldségeket egészen apró, 1-3 mm-es kockákra vágjuk. A májat is felvágjuk minél apróbbra.
  3. A zöldségeket és a májat megpároljuk-pirítjuk az olívaolajon, sózzuk, borsozzuk.
  4. A májas zöldséget kihűtjük, hozzákeverjük a tojásokat.
  5. Megtöltjük a dagadót, a végét lezárjuk egy hústűvel.
  6. Sűrűn locsolgatva készre sütjük.
  7. Kb. 15 perc pihentetés után felszeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 56 374
elküldve: 24
receptkönyvben: 831
elkészítve: 18/27
Facebookon megjelent: 1

szakács

Manuel Calavera

Mióta szakács: 2010.07.04.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött dagadó, májas töltelékkel töltött dagadó, töltött dagadó zöldséges-májas töltelékkel töltve

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Wed, 2016-09-07 19:08

Nagyon finom lett. Kicsit kevesebb gombát és májat tettem bele, de volt még benne darált pulykahús is, meg pirított bacon. Az alapötlet nagyon tetszett, hogy nincs benne zsemle. Utána már variálható a recept, gondolom. Köszi a receptet. Zsuzsa.

bobbibrown
bobbibrown Wed, 2014-02-12 14:10

Kedves Manuel!
A tojást megfőzve kell hozzátenni, vagy nyersen? Nagyon jól néz ki, meg szeretném sütni.

bobbibrown
bobbibrown Wed, 2014-02-12 15:18

Köszönöm a gyors választ. Erre tippeltem. Továbbra is nagyon jól néz ki.

sutoerzsebet
sutoerzsebet Wed, 2013-02-27 19:42

Én ma elkészítettem, a megadott alapanyagokon kívül tettem még hozzá 2 gerezd fokhagymát, és 2 főtt tojást apróra vágva, valamint a megtöltött hús tetejét bacon szalonnával borítottam be, és pataki-tálban sütöttem!! Nagyon-nagyon finom lett, a családomnak holnap már süthetek újra!!! Ajánlom a nem paleósoknak is!!! :) :)

Vica Takacs
vica takacs / Vica Takacs Sun, 2012-03-25 10:19

Most már csak azt kéne tudni, hogy a hozzávalók mennyi dagadóhoz elég? 1 kg, vagy kevesebb? ez még kéne a recepthez.

Manuel Calavera
Manuel Calavera / Manuel Calavera Fri, 2012-03-30 15:52

Ez egy egész sertésdagadóhoz való mennyiség. Az kb 1,2-1,5 kg. ügyesen fel kell szúrni/szúratni, hogy minél több töltelék férjen bele, de ne lyukadjon ki sehol. A dagadó nem kilóra van, hanem darabra.

Vica Takacs
vica takacs / Vica Takacs Sat, 2012-03-31 05:49

59 éves vagyok tudom, hogy db-ra van, csak kb kell tudni, hogy mekkora darabot kérjek.Én úgy szoktam, hogy mondom a hentesnek milyen súlyra gondoltam.Ugye bár nem mindegy, hogy mekkora dagadót veszek. Tehát, ha a többi hozzávalóhoz írsz adagot, akkor nem árt oda irni a dagadó mennyiségét sem.De különben köszi a választ.

Wanda2011
Wanda / Wanda2011 Mon, 2012-02-13 13:13

Kedves Manuel!
Nagyon guszta a recept. Imádjuk a töltött dolgokat :-)
Kerestem Valentin-napra valami fincsi húsit, ami nem túl ünnepi,de mégis eltér kicsit a hétköznapi megszokott ételektől. Ezt találtam, biztos fincsi lesz.
Köszi a receptet.
Üdv: Erika

1638
sertésdagadó 1.2 kg
sárgarépa 2 db
fehérrépa 2 db
zeller 1 kis db
tojás 2 db
csirkemáj 25 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek
csiperkegomba 20 dkg