Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemájjal töltött dagadó

Csirkemájjal töltött dagadó
Csirkemájjal töltött dagadó
100 perc / előkészület: 30 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most készítettem el először. De ezután gyakrabban megsütöm családi rendezvényekre is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsemlét tejbe áztatjuk.
  2. A májat, főtt tojást, petrezselyemzöldet felaprítjuk.
  3. A zsemléket jól kinyomkodjuk és hozzáadjuk az apróra vágott keverékhez.
  4. 1 nyers tojást beleteszünk, majd ízlés szerint fűszerezzük.
  5. A dagadóba lyukat vágunk, és megtöltjük a töltelékkel. Hústűvel rögzítjük.
  6. Egy tepsit kiolajozunk, a húst belefektetjük, majd fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel.
  7. 1 dl vizet öntünk alá, alufóliával letakarva 1 óra alatt készre sütjük. Ha megsült, az alufóliát eltávolítjuk, és még 5-10 percig szép pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 40 973
elküldve: 10
receptkönyvben: 222
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1089 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött dagadó, sertésdagadó májjal töltve, tojással-májjal töltött dagadó

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-09-14 21:47

Köszönöm.:-o
Más húsba is tölthető, nem csak dagadóba: mondjuk sertéscomb, vagy sertéskaraj, esetleg pulykamell , csirkemell? ( mindegyiket szeretjük )
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

1220
sertésdagadó 80 dkg
főtt tojás 3 db
tojás 1 db
csirkemáj 30 dkg
zsemle 2 db
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
tej 1 dl
napraforgó olaj 1 ek
víz 1 dl