r
Nosalty Logó

Töltött savanyú káposzta tejföllel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alexandra
Töltött savanyú káposzta tejföllel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A káposztához és a töltelékhez

Az alapléhez

Összesen 958 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A káposztához és a töltelékhez

Az alapléhez

Összesen 3827 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A káposztához és a töltelékhez

Az alapléhez

Összesen 88 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.8 g

Zsír

  • Összesen
    65.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    414 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3080.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    738 mg
  • Nátrium
    1937 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    920.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    395 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    981 micro
Összesen 958 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    239.2 g

Zsír

  • Összesen
    262.3 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1654 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12321.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    861 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    2953 mg
  • Nátrium
    7747 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.5 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    3680.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    474 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    240 mg
  • D vitamin:
    472 micro
  • K vitamin:
    280 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    548 micro
  • Kolin:
    1579 mg
  • Retinol - A vitamin:
    444 micro
  • α-karotin
    143 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3922 micro
Összesen 3827 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 88 Kcal

Hozzávalók

A káposztához és a töltelékhez

Az alapléhez

Elkészítés

A káposztához és a töltelékhez

  1. A savanyú káposztát kimossuk, ha nagyon savanyú.
  2. A húshoz hozzáadjuk a 4 tojássárgáját, a beáztatott kenyeret, a sót és a borsot.
  3. Ezeket összegyúrjuk, és kis gombócokat formálunk belőle, amiket a megtisztított káposztalevélbe csavarunk.
  4. Egy nagy fazekat kizsírozunk, és az aljára teszünk káposztát. Majd rátesszük a töltéseket. Majd ismét káposzta, és addig folytatjuk, míg el nem fogy.
  5. Az alapléhez a hagymát kockákra vágjuk, és a zsíron üvegesre pároljuk. Majd teszünk bele 1 evőkanál lisztet és pirospaprikát.
  6. 1,5 l vizet ráöntünk, és jól felforraljuk. Mikor felforrt, ráöntjük a káposztára a levet.
  7. A káposztát addig főzzük, míg a káposzta is és a hús is puha lesz.
  8. Forrón tálaljuk tejföllel.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 47354
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Töltött savanyú káposzta tejföllel
Alexandra 42 recept

Nagyimtól tanultam ezt az ételt. Nálunk minden ünnepen ez van az asztalon.

Hozzávalók

A káposztához és a töltelékhez

Az alapléhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.