r
Nosalty Logó

Töltött hokkaido tök

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Töltött hokkaido tök
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 365 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1459 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 79 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    286 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1776 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1757 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    20 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 365 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.4 g

Zsír

  • Összesen
    95.5 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1002 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2248.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    1139 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1144 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7103 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    34 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1303 micro
  • Kolin:
    630 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7027 micro
  • α-karotin
    153 micro
  • β-karotin
    817 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    80 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 1459 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    385 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    381 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 79 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a töknek levágjuk a "sapkáját", majd kivesszük a magját. Hegyes szélű kanállal mélyítjük a tök belsejét úgy, hogy kb. 30-50 dkg tökhúsunk legyen, amit majd visszatöltünk.
  2. A tököt és a "sapkáját" jénaiba, alufóliával letakarva betesszük a sütőbe, és elősütjük. Kb. 30 perc.
  3. Vajon megpároljuk a felszeletelt hagymát, a paprikával és a fokhagymával. Majd hozzáadjuk a csirkehúst és a májat. Mikor már kifehéredett a hús, hozzáadjuk a kikapart tököt. Sózzuk, borsozzuk (vegetát is használhatunk). Mikor a tökkel megpuhult, belerakjuk a zsályát.
  4. Kivesszük a sütőből a tököt, és beletöltjük a ragut, a sapkája elfér mellette. Így sütjük még 30 percig. Tálalásnál rakjuk rá "sapkáját".
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 23553
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom tökfajta! Nagyon egyszerű elkészíteni is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek