Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött hokkaido tök

Töltött hokkaido tök
Töltött hokkaido tök
95 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom tökfajta! Nagyon egyszerű elkészíteni is!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a töknek levágjuk a "sapkáját", majd kivesszük a magját. Hegyes szélű kanállal mélyítjük a tök belsejét úgy, hogy kb. 30-50 dkg tökhúsunk legyen, amit majd visszatöltünk.
  2. A tököt és a "sapkáját" jénaiba, alufóliával letakarva betesszük a sütőbe, és elősütjük. Kb. 30 perc.
  3. Vajon megpároljuk a felszeletelt hagymát, a paprikával és a fokhagymával. Majd hozzáadjuk a csirkehúst és a májat. Mikor már kifehéredett a hús, hozzáadjuk a kikapart tököt. Sózzuk, borsozzuk (vegetát is használhatunk). Mikor a tökkel megpuhult, belerakjuk a zsályát.
  4. Kivesszük a sütőből a tököt, és beletöltjük a ragut, a sapkája elfér mellette. Így sütjük még 30 percig. Tálalásnál rakjuk rá "sapkáját".
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 276
elküldve: 1
receptkönyvben: 34
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Sally

Mióta szakács: 2012.08.14.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – 0 vércsoport
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: ősz
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkehúsos-májas töltött tök, hokkaido tök csirkés töltelékkel, májas-húsos töltött tök

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2017-01-28 14:17

Fantasztikus recept, és a zsálya nagyon jól illik a tökhöz. Köszönöm!

srekusko
srekusko Fri, 2016-10-07 21:04

Kedves Sally! Valami hihetetlen jó ez az étel! Én zsálya helyett kakukkfüvet használtam, és szuperfinom lett! Köszönöm a receptet!

365
hokkaido tök 1 kg
vaj 5 dkg
lila hagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
paprika 1 közepes db
csirke 40 dkg
csirkemáj 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zsálya 0 ízlés szerint