Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött leveles tészták

Töltött leveles tészták
Töltött leveles tészták
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy unalmas tavaszi délután jött az öltet.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A csirkemelles töltelékhez

A csirkemájas töltelékhez

A tonhalas töltelékhez

ajánlat

Spenótos-túrós, kolbászos-lecsós töltelék is készíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tonhalas töltelék: A hagymákat apróra vágjuk, egy kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett tonhalat, majd a paradicsomszószt és a lecsöpögtetett kukoricát. Borsozzuk ízlés szerint. Kb. 5 percig dinszteljük és hozzáadjuk az erős pistát. Jól elkeverjük és félrerakjuk hűlni.
  2. Csirkemájas töltelék: A hagymákat apróra vágjuk, egy kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a megmosott és kb. 1 cm-es kockákra vágott csirkemájat. Pár percig dinszteljük és ízesítjük sóval, borssal, borsikafűvel és majoránnával. Félretesszük hűlni.
  3. Csirkemelles töltelék: A hagymákat apróra vágjuk, egy kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott csirkemellet, sózzuk, citromborsozzuk. Belerakjuk az apróra vágott sonkát. Ha jól átsült, hozzáadjuk a tejszínt és kb. 5 db kicsi mozzarellát. Átforraljuk és félretesszük hűlni.
  4. A leveles tésztát elvágjuk 6 egyenlő részre. Egyesével kinyújtjuk őket kb. 15x30 cm-esre és elfelezzük.
  5. Kettőbe beletöltjük a csirkemelles tölteléket, rakunk rá 5-5 db mozzarella sajtot és összehajtjuk.
  6. Kettőbe belerakjuk a csirkemájas tölteléket és szintén összehajtjuk.
  7. Négybe elosztjuk a tonhalas tölteléket, aprítunk bele 5-5- db olívabogyót és összehajtogatjuk őket.
  8. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk őket, megkenjük a tetejüket tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal. 200 fokon 15 percet sütjük, majd 170 fokon szintén 15 percet. (A maradék tésztából készítettünk mákos kiflit.)
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 31x24 cm
  • költség: 1300 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 49 745
elküldve: 14
receptkönyvben: 554
elkészítve: 17/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Ramonika

Mióta szakács: 2009.07.22.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csirkemájas töltött tészta, csirkemelles töltelékkel töltött leveles tészta, tonhalas leveles tészta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kóbor Tiborné
Kóbor Tiborné Thu, 2014-03-20 08:28

A csirkemájasnál tévesen van az elkészítés: a hagyma után a csirkemájat kb. 1 cm.-s darabokra vágjuk - szerintem, és úgy adjuk hozzá a hagymához.

931
leveles tészta 500 g
tojás 1 db
sajt 100 g
csirkemell filé 20 dkg
lila hagyma 1 kis db
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
citrombors 0 ízlés szerint
sonka 5 dkg
főzőtejszín 1 dl
mozzarella 125 g
csirkemáj 3 db
lila hagyma 1 kis db
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
borsikafű 0 ízlés szerint
tonhal 160 g
lila hagyma 1 kis fej
fokhagyma 3 gerezd
paradicsomszósz 1 ek
csemegekukorica 100 g
csípős paprikakrém 1 kávéskanál
olajbogyó 20 db