Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti batyu Évi nénitől

Húsvéti batyu Évi nénitől
Húsvéti batyu Évi nénitől
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Természetesen a recept a Wellington bélszínt utánozza. Eredeti tervem az volt, hogy mindezt fürjtojásból követem el kicsiny falatkákat készítve, de sajnos az utóbbi napokban sehol nem találtam a kis pöttyös barátaimat, így nagy testvérét sütöttem meg.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kicsomagoljuk a szobahőmérsékletű leveles tésztát, és 6 egyenlő kockára vágjuk, széleit megkenjük nyers tojással.
  2. A tészta egyik felére fektetünk egy szelet sonkát, megkenjük mustárral, ráfektetünk egy tojást, aminek a tetejére kevés tormát teszünk, majd beborítjuk egy újabb szeletke sonkával.
  3. A tésztába burkoljuk a halmot, széleit összenyomkodjuk, tojásformájúra formáljuk. Tetejét megkenjük tojással, megszórjuk kevés sóval, esetleg mintát kanyarintunk bele egy éles késsel.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 398
elküldve: 1
receptkönyvben: 145
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: sós süti
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sonkás-tojásos batyu, sonkás batyu húsvétra, sós batyu

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pataygyz
Zoli / pataygyz Mon, 2012-04-16 10:12

Kedves Éva!
Nagyon tetszik! Elmentettem és az iskolai szünetben el fogjuk készíteni az unokákkal.
Második fogásnak egy könnyű gyümölcsleves után kiváló lesz.
További jó sütés- főzést és még sok jó receptet kívánok neked!
Zoli

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2012-04-16 11:35

Kedves Zoli!
Köszönöm szépen. Nem fogjátok megbánni. Ha az unokák már nagyobbacskák, ők is segíthetnek a készítésében. Jó étvágyat hozzá. Üdvüzlettel: Évi néni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2012-04-15 07:51

Köszönöm. Jövőre itt az ötlet. Még mindig a legjobbnak a fürjtojásos ötletet tartom. Kicsit macerásabb, de szerintem megéri, hogy egyetlen falatba mindent beletegyünk.Üdv: Évi néni

bmbe
Bejja / bmbe Sun, 2012-04-15 07:49

Húúú.. de guszta és tuti finom is volt!!! (Kár, hogy a "cenzúra" ilyen soká engedte be és elfogyott a sonka)

629
leveles tészta 275 g
sonka 15 dkg
főtt tojás 6 db
mustár 12 kk
torma 6 kk
0 ízlés szerint
tojás 1 db